NOR CURIER 930X122

faţade

SCANDALOS! PRIMĂRIA DĂ BANI DOAR PENTRU BLOCURILE DIN CENTRU

După cum bine se știe, spre deosebire de alte municipalități, Primăria Pitești nu a fost interesată să finanțeze reabilitarea termică a blocurilor de locuințe din oraș. În toți acești ani cu bani de la bugetul local au avut parte de anvelopare termică doar… două (!!!) blocuri. Ambele, din Centru, ca și cele, puține, care vor urma.

Citiți și: Este OFICIAL: Schimbări majore la celebra școală de fotbal Aripi Pitești!

Municipalitatea a abordat mai întâi blocurile din zona centrală, de la Teatrul „Alexandru Davila” până în dreptul Bibliotecii Judeţene, urmând ca în curând să fie reabilitate şi faţadele blocurilor până la Mobilux, mai puţin blocurile care compun complexul Fortuna, reabilitate pe banii asociațiilor de proprietari.

Acest lucru a stârnit nemulţumiri în cartiere. În cartiere locuiesc piteșteni de mâna a doua? De ce Primăria alocă bani numai pentru reabilitarea termică a blocurilor de pe Strada Mare? E corect așa? Nu e!

Citiți și: Pitești. Astăzi s-a scris istorie la Spitalul de Pediatrie. Este vis!

„Principalul criteriu este să avem faţade unitare, în acord cu cele ale clădirilor monument arhitectonic. Programul are etape precise, iar prima este pentru zona centrală.

Programul nostru vizează şi alte zone ale oraşului, nu doar Centrul, dar problema este că nu sunt suficient de multe asociaţii doritoare să participe, deoarece nu au bani pentru a asigura cota lor de finanţare. Nu mai vorbim că unele asociaţii preferă să facă reabilitarea pe cheltuială proprie cu firme mici, deci la costuri mai reduse, dar în această situaţie calitatea credem noi că lasă de dorit.”, spune viceprimarul Cornel Ionică, încercând să explice, total neconvingător, și fără a preciza care „alte zone ale oraşului” sunt vizate. Care?

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3