930 x122 grota rece

baraj

SCENARIU EXTREM ÎN ARGEȘ: POTOP ȘI MARE CUTREMUR LA VIDRARU

Scenariu extrem în Argeș: Potop și mare cutremur la Vidraru.

Citiți și: Pitești. Toate forțele de ordine ies în stradă!

Mâine, 23 mai 2018, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş şi Administraţia Bazinală a Apelor Argeş-Vedea, împreună cu S.C. Hidroelectrica şi alte instituţii (Poliția, Jandarmeria și Comitetele Locale pentru Situații de Urgență), vor desfășura un exerciţiu de alarmare publică, protecţie şi intervenţie în caz de inundaţii în aval de barajul Vidraru.

Exercițiul va începe la ora 10, cu ședinţa Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Argeș, la CHE Vidraru.

Citiți și: Accident grav, în această seară, în Argeș! Intervenție de urgență, acum!

Între orele 12:30 și 14, pe lacul Marina (Curtea de Argeș) va avea loc prezentarea modului de intervenție în gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații (înlăturarea efectelor negative, căutarea-salvarea persoanelor surprinse/dispărute în zonele inundate și acordarea primului ajutor calificat).

Scenariul constă în evacuarea controlată a unui debit de aproximativ 280 mc/s din acumularea Vidraru, evacuare care, coroborată cu precipitaţiile înregistrate în bazinul hidrografic superior al râului Argeş şi scurgerile de pe versanţi, torenţi şi pâraie, va conduce la formarea unei viituri pe sectorul Arefu-Corbeni-Albeştii de Argeş-Cicăneşti-Valea Danului-Valea Iaşului-Curtea de Argeş.

Potrivit scenariului, în partea de nord a judeţului Argeş se va produce şi un cutremur cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter, care va afecta liniile de transport şi distribuţie a energiei electrice, centrala hidroelectrică de la Vidraru nemaiputând funcţiona.

Debitele mari evacuate din lacul de acumulare Vidraru şi precipitaţiile din întreg bazinul hidrografic al râului Argeş vor conduce la crearea unor viituri extreme, care vor afecta localităţile din aval, iar pe râul Argeş se va institui avertizarea hidrologică Cod Roşu, conform scenariului.

„Le recomandăm cetăţenilor să nu intre în panică şi să urmeze indicaţiile autorităţilor.”, transmite ISU Argeș.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90