New Profesional Consult 930 x 122

directori

Schimbare majoră privind directorii de școli!

Schimbare majoră privind directorii de școli!

Citiți și: Mari nereguli în unități de învățământ! Amenzi uriașe și dosare penale

Director administrativ pentru mai multe școli, subordonat primăriilor – aceasta este propunerea Asociației Municipiilor din România la dezbaterea din această săptămână pe proiectele legilor Educației.

Astfel, s-a propus ca directorul administrativ să nu fie în fiecare școală și să răspundă în fața autorităților locale, pentru că folosește banii primăriei.

Citiți și: Atenție! Va fi obligatoriu în toate școlile și liceele!

Potrivit propunerii din proiectul legii Educației, acesta ar fi în subordinea directorului de școală.

În prezent, primăriile semnează contract de management cu directorii unităților de învățământ atunci când primesc bani pentru administrarea școlilor. Funcția de director administrativ apare menționată în proiectul legii din învățământul preuniversitar, unde se precizează că acesta este subordonat directorului de unitate de învățământ.

Astăzi, 24 august, se încheie consultarea publică pe proiectele legilor Educației și are loc o ultima dezbatere pentru legea învățământului superior. Propunerile strânse – peste 2.000 – vor fi analizate, iar apoi o variantă îmbunătățită a legii va ajunge în Parlament pentru a parcurge traseul legislativ.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90