New Profesional Consult 930 x 122

itp

SCHIMBARE PENTRU ȘOFERI. MĂSURĂ RADICALĂ

Schimbare pentru șoferi. Măsură radicală. Ministerul Afacerilor Interne (M.A.I.) reamintește o informație de maxim interes pentru șoferi. „Verificați-vă valabilitatea ITP a mașinii!

Citiți și: Măsură dură! Șoferii care nu-și plătesc amenzile sunt vizați!

De astăzi, 20 mai 2018, dacă sunteți surprinși în trafic cu ITP expirată, polițistul vă va reține talonul și plăcuțele cu numerele de înmatriculare, vă va da amendă și o dovadă FĂRĂ drept de circulație. Așadar, nu o să mai luați mașina de acolo decât pe platformă sau împinsă, apoi trebuie să mergeți la RAR, deci mult mai complicat!

Același lucru este valabil și dacă mașina a fost cumpărată/vândută, dar nu a fost trecută pe numele noului proprietar în termen de 90 de zile de la înstrăinare.

Citiți și: Premieră pentru șoferi! Veste mare! Vor vedea în aplicația Poliției

Puteți verifica în timp real dacă înmatricularea autoturismului dumneavoastră este suspendată sau validă pe site-ul DRPCIV (AICI).

Începând de astăzi, 20 mai 2018, se va aplica suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului pentru ITP expirată. Suspendarea încetează automat la data la care vehiculul trece o nouă inspecţie tehnică periodică.

Certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare se restituie proprietarului de către Poliţia Rutieră, la încetarea suspendării înmatriculării vehiculului.”, transmite Ministerul Afacerilor Interne.

Donaris 555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90