New Profesional Consult 930 x 122

arnăuţoiu

UN NOU MONUMENT VA FI INAUGURAT ÎN ARGEȘ

Un nou monument va fi inaugurat în Argeș. Sâmbătă, 22 decembrie 2018, de la ora 12, în Nucșoara (Argeș) va fi dezvelit monumentul „Haiducii Muscelului”. Monumentul a fost ridicat în memoria familiei Arnăuțoiu, din satul Nucșoara, familie crunt lovită de represiunea comunistă în anii ’50.

Citiți și: Argeș. Incendiu puternic! O locuință s-a făcut scrum!

Este o cruce brâncovenească din piatră de calcar, amplasată pe fostul teren al familiei Arnăuțoiu din Nucșoara (azi lângă Căminul Cultural, pe strada Principală).

Inițiativa i-a aparținut Elenei Ion Arnăuțoiu, sora liderilor grupului Haiducii Muscelului, ca un gest de comemorare a celor dragi, dar și pentru ca uitarea să nu se așterne peste o famile sacrificată pe altarul totalitarismului.

Citiți și: Argeș. Incendiu la o casă

Evenimentul va începe cu o slujbă de pomenire a celor care au făcut parte din grupul de rezistență Haiducii Muscelului și va continua cu luări de cuvânt ale invitaților.

Vor participa Elena Ion Arnăuțoiu (fostă deținută politic), Octav Bjoza (fost deținut politic, președintele AFDPR) și dr. Sergiu Rizescu (fost deținut politic, vicepreședinte AFDPR).

Organizatori sunt Memorialul Închisoarea Pitești, Asociația Foștilor Deținuți Politici din România (AFDPR) și Primăria Nucșoara.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90