Donaris 930 x 122

arnăuţoiu

UN NOU MONUMENT VA FI INAUGURAT ÎN ARGEȘ

Un nou monument va fi inaugurat în Argeș. Sâmbătă, 22 decembrie 2018, de la ora 12, în Nucșoara (Argeș) va fi dezvelit monumentul „Haiducii Muscelului”. Monumentul a fost ridicat în memoria familiei Arnăuțoiu, din satul Nucșoara, familie crunt lovită de represiunea comunistă în anii ’50.

Citiți și: VIDEO: UN ȘOFER BLOCAT LA NUCȘOARA A FILMAT CE S-A ÎNTÂMPLAT

Este o cruce brâncovenească din piatră de calcar, amplasată pe fostul teren al familiei Arnăuțoiu din Nucșoara (azi lângă Căminul Cultural, pe strada Principală).

Inițiativa i-a aparținut Elenei Ion Arnăuțoiu, sora liderilor grupului Haiducii Muscelului, ca un gest de comemorare a celor dragi, dar și pentru ca uitarea să nu se așterne peste o famile sacrificată pe altarul totalitarismului.

Citiți și: (VIDEO) UPDATE: REVOLTĂ ÎN NUCȘOARA ÎMPOTRIVA CENTRELOR DE CARANTINĂ CORONAVIRUS

Evenimentul va începe cu o slujbă de pomenire a celor care au făcut parte din grupul de rezistență Haiducii Muscelului și va continua cu luări de cuvânt ale invitaților.

Vor participa Elena Ion Arnăuțoiu (fostă deținută politic), Octav Bjoza (fost deținut politic, președintele AFDPR) și dr. Sergiu Rizescu (fost deținut politic, vicepreședinte AFDPR).

Organizatori sunt Memorialul Închisoarea Pitești, Asociația Foștilor Deținuți Politici din România (AFDPR) și Primăria Nucșoara.

211029-Bannere_web_voucher_200lei_650x200px

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441