Donaris 930 x 122

autostrada bucuresti-pitesti

Un nou nod rutier pe autostrada Piteşti – Bucureşti

Un nou nod rutier pe autostrada Piteşti – Bucureşti.

Citiți și: VIDEO: A NINS PE A1. CUM E VREMEA ÎN PITEȘTI

Compania de Drumuri vrea să construiască 13 noduri rutiere noi pe sectoarele de Autostradă dintre Bucureşti – Piteşti, Sibiu – Deva, Bucureşti – Constanţa (A2), Autostrada Transilvania (A3), dar şi pe alte două autostrăzi, care urmează să fie construite: A0 Centura Bucureşti şi A7 Autostrada Moldovei.

Pentru realizarea nodurilor rutiere a fost scos la licitaţie un contract cu o valoare cuprinsă între 5,6 şi 6,6 milioane de lei pentru studiile de prefezabilitate şi fezabilitate, durata contractului fiind de 17 luni.

Citiți și: COȘMAR ACUM PENTRU ȘOFERI. INFOTRAFIC DE ULTIMĂ ORĂ

Potrivit caietului de sarcini nodul rutier de la autostrada A1 Bucureşti – Piteşti va fi la Ungureni, km. 51.

Cele 13 noduri rutiere vor fi realizate în judeţele: Ilfov, Argeş, Alba, Constanţa, Cluj, Sălaj, Mureş, Prahova şi Vrancea.

Nodurile rutiere amenajate inclusiv la cererea comunităţilor locale şi în zonele dezvoltate ulterior deschiderii tronsoanelor de autostradă sunt utile pentru reducerea consumului de carburant, implicit a poluării şi prevenirea accidentelor de circulaţie pe fondul pătrunderii pe contrasens.

Şoferii care ratează breteaua de ieşire de pe autostradă, pentru a nu mai parcurge 20 – 30 de kilometri până la următorul EXIT, circulă pe contrasens, situaţie foarte periculoasă pentru participanţii la trafic.

(Foto: descriptiv)

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441