NOR CURIER 930X122

constructii

Vot pentru rechinii imobiliari

Vot pentru rechinii imobiliari

Citiți și: Argeș. Mișcări pe piața construcțiilor!

Valabilitatea autorizației de construire se va putea prelungi cu 24 de luni, nu doar cu 12, ca acum, a stabilit Parlamentul.

Parlamentarii au stabilit că prelungirea valabilității autorizației de construire va fi posibilă pe o perioadă de până la 24 de luni, nu de 12, așa cum se-ntâmplă în prezent. În plus, și termenul în care se va putea cere prelungirea valabilității autorizației se va extinde de la 15 zile lucrătoare, cât e acum, la 45.

Citiți și: Argeș. Vești proaste de pe piața imobiliară!

În plus, proiectul de lege mai prevede că autorizațiile de construire deja prelungite (până la 12 luni), aflate în termen de valabilitate la data intrării în vigoare a noilor măsuri, vor putea fi prelungite cu o perioadă egală cu diferența până la 24 de luni.

Pe de altă parte, autorizațiile care, la data intrării în vigoare a măsurilor, au mai puțin de 30 de zile până la data expirării termenului de valabilitate, se vor prelungi de drept cu 90 de zile.

Introducerea acestor măsuri este motivată de blocajele apărute la nivel economic în ultima perioadă, respectiv criza materialelor de construcții, creșterea prețurilor acestora, deficitul de forță de muncă în construcții, perioadele de lockdown sau restricțiile generate de starea de urgență sau de alertă, îmbolnăvirea lucrătorilor, efecte care au produs sincope în procesele de construire și care au condus la imposibilitatea finalizării lucrărilor de construcții în termenele estimate inițial.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3