930 pe 122 COSTACHE

conditii meteo nefavorabile

VREMEA SE SCHIMBĂ RADICAL!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată. Codul va fi valabil în intervalul 27 iunie, ora 10 – 28 iunie, ora 10, și vizează și jumătatea de nord a județului Argeș.

Citiți și: Vești proaste privind vremea!

Potrivit ANM, în intervalul menţionat, în zonele montane, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, în vestul Olteniei şi nordul Moldovei, dar pe arii mai restrânse şi în celelalte regiuni instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată.

Se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt care vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 50 – 60 l/mp.

Citiți și: Ce temperaturi se anunță în acest weekend

Instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată şi pe parcursul zilei de marţi, 28 iunie, în special în centrul, sudul şi estul ţării. Astăzi, însă, vremea va rămâne călduroasă în jumătatea de sud-est a teritoriului. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură – umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului de 80 de unităţi.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3