930×122 CAPRA 5

2019

ZILE LIBERE ÎN 2019. SE PREGĂTEȘTE O SCHIMBARE

Zile libere în 2019. Se pregătește o schimbare. Mai mulți parlamentari au depus la Senat o propunere legislativă pentru completarea Codului Muncii.

Citiți și: Nu se face școală! Acești elevi din România nu sunt obligați să participe la cursuri

„Până la data de 15 ianuarie a fiecărui an, Guvernul stabilește prin Hotărâre de Guvern zilele de muncă pentru care se acordă zile libere care preced și care succed sărbătorile legale, respectiv zilele în care se recuperează acestea”, propun inițiatorii.

„Predictibilitatea astfel obținută va facilita planificarea din timp a activității sectorului privat cu cea din sectorul public (…) Această măsură vine în ajutorul companiilor din sectorul privat. Astfel acestea își vor putea gestiona din timp activitățile și perioadele libere, pentru a se alătura angajaților din sectorul public.

Citiți și: Mai multe zile libere! Ei sunt angajații norocoși

(…) Armonizarea acestor sfere oferă și posibilitatea programării activităților familiale în familiile în care părinții lucrează în ambele sectoare economice (…).

Prin posibilitatea de a se pregăti din timp pentru mini-vacanțele astfel stabilite, turiștii își pot planifica în avans aceste mini-vacanțe, iar agențiile de turism se pot pregăti cu oferte avantajoase, de calitate superioară, dedicate familiilor și altor categorii de turiști”, se arată în expunerea de motive a propunerii legislative.

În prezent, Guvernul decide astfel de mini-vacanțe doar în preajma zilelor libere respective, nu la începutul anului pentru întregul an.

Inițiatorii spun că pentru 2019 se preconizează 6 zile libere care vor succeda sărbătorile legale. Astfel, angajații ar putea beneficia anul viitor de mini-vacanțe în 5 weekend-uri:

-1 ianuarie (miercuri) și 2 ianuarie (joi)+3 ianuarie (vineri)+weekend.

-24 ianuarie (joi)+25 ianuarie (vineri)+weekend.

-1 mai (miercuri)+2 mai (joi) și 3 mai (vineri)+weekend.

-15 august (joi)+16 august (vineri)+weekend.

-25 decembrie (miercuri) și 26 decembrie (joi)+27 decembrie (vineri)+weekend.

Lista zilelor (15) de sărbătoare legală și nelucrătoare

-1 și 2 ianuarie (de Anul Nou);

-24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române);

-Vinerea Mare (ultima zi de vineri înaintea Paștelui)

-prima și a doua zi de Paște;

-1 mai (Ziua Muncii);

-1 iunie (Ziua Copilului);

-prima și a doua zi de Rusalii;

-15 august (Adormirea Maicii Domnului);

-30 noiembrie (Sfântul Andrei);

-1 decembrie (Ziua Națională a României);

-25 și 26 decembrie (prima și a doua zi de Crăciun).

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90