EcoMoto 930×122

majorare salarii

Super vești! Salarii mai mari cu 30% pentru acești angajați!

Începând cu 1 iulie, o categorie de angajați la stat va primi salariu mai mare cu 30%.

Citiți și: Românii, loviți de scumpiri imediat după alegeri: Apare și o nouă taxă

Este vorba despre angajații CFR.

Directorul general CFR Călători, Traian Preoteasa, a anunțat că va solicita peste 660 de milioane lei la rectificarea bugetară pentru a acoperi majorarea salariilor care se aplică de la 1 iulie, potrivit ”Statutului Personalului Feroviar”, notează Antena 3 CNN.

Citiți și: Salarii la Primăria Pitești: Secretarul – 3600 €, arhitectul și directorul executiv – câte 3000 €

Se pare că angajații CFR nu vor fi afectați de posibilul val de concedieri sau de posibilele tăieri de salarii pe care unii politicieni le tot anunță de ceva timp.

Majorarea ar urma să se aplice de la 1 iulie 2023, legea intrând în vigoare de la 1 ianuarie.

„Salariile vor crește cu un procent destul de mare, nu cred că vom avea multe cereri de pensionare.

Este exclusă o majorare a prețului biletelor, iar singura soluție pentru a acoperi creșterea de salarii este din subvenție.

Statutul nu se mai poate proroga este Lege în vigoare, cel puțin pe fondul de salarii. Avem discuții cu Ministerul Finanțelor, am făcut demersuri pentru toată suma la rectificare”, a explicat Traian Preoteasa, potrivit economedia.ro.

Foto descriptiv

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3