EcoMoto 930×122

coș de cumpărărturi

Supermarketurile se reinventează! Au apărut cărucioarele cu tabletă și inteligență artificială

Un lanț de supermarketuri din Germania revoluționează experiența de cumpărături cu un sistem inovator de cărucioare inteligente.

Citiți și: Cele mai mari prețuri din Europa! Cât costă un coș de cumpărături pentru Paște

Centrul Rewe din Köln-Bickendorf (districtul Köln Ehrenfeld) a început să testeze un sistem care utilizează inteligența artificială pentru a ghida clienții către produsele dorite.

Aproximativ 110 cărucioare de cumpărături au fost echipate cu o tabletă specială, care integrează tehnologia Catch, notează Dcnews.ro.

Citiți și: Oficial: Care este programul supermarketurilor de sărbători

Prin intermediul acestei tablete, clienții pot accesa o hartă a supermarketului, pe care sunt marcate rafturile și căile individuale. Inteligența artificială îi ghidează pe clienți către produsele pe care le caută, oferindu-le indicații precise și economisindu-le timp prețios.

Cum funcționează acest sistem

Unul dintre aspectele interesante ale acestui sistem este faptul că inteligența artificială învață rutele de cumpărături și poate prezice traseul clienților prin magazin. Astfel, pe măsură ce clienții folosesc sistemul, acesta devine tot mai precis și mai eficient în ghidarea lor prin supermarket.

Prin intermediul camerei de pe spatele tabletei, sistemul Catch poate scana și recunoaște listele de cumpărături scrise de mână sau digitale, precum și codurile de bare.

Astfel, inteligența artificială poate ghida clienții către locațiile exacte ale produselor dorite, economisindu-le timp și efort.

În plus, sistemul de navigație sugerează și produse cu reduceri și oferte speciale, adaptate preferințelor fiecărui client.

Datele personale ale clienților nu sunt stocate permanent de către AI, explică reprezentanții Rewe.

Foto descriptiv: Playtech.ro

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90