Donaris 930 x 122

case de marcat

PROIECT: O NOUĂ REGULĂ ÎN HIPERMARKETURI

Proiect: O nouă regulă în hipermarketuri. Hipermarketurile și supermarketurile ar putea fi obligate să aibă case de marcat destinate exclusiv familiilor cu copil/copii mici/minori, “fără dulciuri și fără alimente nesănătoase expuse”.

Citiți și: Supermarketurile se reinventează! Au apărut cărucioarele cu tabletă și inteligență artificială

Propunerea face obiectul unui proiect de lege inițiat de mai mulți parlamentari (majoritatea de la UDMR), adoptat deja de Senat și care se află acum pentru avizare în comisiile permanente ale Camerei Deputaților.

“Propunerea legislativă este menită să protejeze copiii împotriva dulciurilor și a celorlalte alimente care nu sunt indicate pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor, fiind așezate pe rafturile de pe lângă casele de marcat, evitând astfel situațiile în care copiii vor să li se cumpere astfel de de produse de către părinți sau aparținători”, argumentează inițiatorii în expunerea de motive.

Citiți și: Oficial: Care este programul supermarketurilor de sărbători

Pentru a deveni lege, proiectul trebuie votat favorabil și de plenul Camerei Deputaților.

AICI, proiectul în forma adoptată de Senatul României.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90