930X122 MAIA

itm argeș

LIDERA SINDICATULUI DE LA SALPITFLOR: SE DOREȘTE ȘICANAREA MEA. TENSIUNILE AU AJUNS LA ITM 

 

Citiți și: Controale fulger! Patroni ”arși” la buzunar

UPDATE: Ca urmare a solicitării ePitești.ro cu privire la aspectele invocate de ing. Liliana  Țîrcomnicu, directorul Georgel-Daniel Dumitrache ne-a comunicat următoarele:

1. Potrivit Deciziei Directorului General emisă în conformitate cu prevederile art.40 alin.(1) lit.a), b) și c) din Legea nr.53/2003 Codul Muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, cu respectarea drepturilor salariatului, pentru buna organizare și funcționare a societății, doamna Țîrcomnicu Marinela Liliana, în calitate de salariat își desfășoară activitatea la formația de lucru 2/27 Parc Ștrand.
2. Salariata Țîrcomnicu Marinela Liliana este încadrată, potrivit contractului individual de munca, pe postul de inginer horticol, nivelul postului: execuție.
Prin urmare, salariata Țîrcomnicu Marinela Liliana își poate îndeplini toate atribuțiile și sarcinile specifice postului, fără ca activitatea acesteia să depindă de atribuțiile și sarcinile altor salariați.
Față de cele menționate, arătăm că angajatorul, cu respectarea prevederilor legale în vigoare, poate sa stabileasca organizarea și functionarea societății, să stabilească atribuțiile corespunzatoare fiecărui salariat și să dea dispoziții cu caracter obligatoriu pentru salariat”.

 Știrea inițială:

Citiți și: Fabrici luate cu asalt de ITM. Nereguli ce pun angajații în pericol

Lidera sindicatului FLORA din cadrul Salpitflor Green (societate comercială aflată sub autoritatea administraţiei publice locale, care administrează, prin gestiune directă, activităţile de curăţare şi întreţinere a Municipiului Piteşti), ing. Liliana Țîrcomnicu, spune că din data de 23 iulie 2020 este pusă în imposibilitatea de a-și efectua sarcinile de serviciu (în calitate de șef de echipă) conform fișei postului prin faptul că i-au fost luați toți oamenii din echipă.

„Salariații cu care am lucrat până la data de mai sus, salariați calificați pentru activitate de amenajare și întreținere a spațiilor verzi și care făceau parte din această formație conform deciziei nr. 182/8 iulie 2015, au fost distribuiți la alte formații de lucru din cadrul secției spații verzi a S.C. Salpitflor Green Pitești unde au de la 12, până la 19 salariați, iar eu am fost lăsată fără salariați. Cu cei cinci salariați calificați am desfășurat activități conform fișei postului fiecăruia (de amenajare și întreținere a spațiilor verzi din Parcul Ștrand, folosind utilaje mecanice destinate acestei activități. Pe 30 si 31 iulie au venit 4 muncitori voluntari de la serviciu public de exploatare a patrimoniului Pitești cu care am efectuat activități de muncitori necalificați (udat florile, plivit florile, adunat resturi vegetale si menajere) pentru că atât îmi permite legea. Am solicitat conducerii societății să ia măsurile legale necesare pentru a mi se da salariați calificați, astfel încât să pot să-mi îndeplinesc sarcinile de serviciu conform fișei postului de muncă unde îmi desfășor activitatea (Parc Ștrand) conform deciziei nr. 350/9.12.2019. Trebuie urgent soluționată această situație pentru a evita degradarea spațiilor verzi din Parcul Ștrand”, a mărturisit, pentru ePitești.ro, ing. Liliana Țîrcomnicu.

„Nu este prima dată când întâmpin greutăți”

La Salpitfor Green, tensiunile și scandalurile se țin lanț în disputa sindicatului liber Flora și conducerea societății comerciale.

„Aceasta situație nu o înțeleg, dar cred că se dorește șicanarea mea pentru că sunt liderul Sindicatului Liber Flora de la Salpitflor. Nu este prima dată când întâmpin greutăți din partea conducerii societății. În decursul a 5 ani de zile am fost mutată de la o formație la alta, au văzut că îmi îndeplinesc sarcinile de serviciu, au aplicat altă metodă de șicanare a mea la locul de muncă: sancționarea disciplinară a mea pentru felul în care am analizat activitatea actualului șef de secție, iar acum m-au lăsat fără salariați… Este legal ce se întâmplă? Am adus și la cunoștința ITM Argeș”, a mai mărturisit Ing. Liliana Țîrcomnicu.

Conducerea Salpitflor Green spune că lucrurile stau altfel.

„Nu lucrează cu zero oameni. Are oameni din altă parte”, a declarat, contactat telefonic de  ePitești.ro, Daniel Dumitrache, directorul Salpitflor Green, care a precizat că urmează să redacteze și un punct de vedere detaliat (vom reveni cu o completare!)

Marți, 4 iulie, o echipă a Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș a efectuat verificări în teren și analizează situația.

Foto: Facebook Liliana Țîrcomnicu

 

 

 

 

 

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3