New Profesional Consult 930 x 122

amenda

Total interzis! Amendă de până la 100.000 de lei!

Total interzis! Amendă de până la 100.000 de lei!

Citiți și: Amendă uriașă pentru șoferii care fac asta!

Senatul a adoptat luni, un proiect de lege care reglementează vânzarea băuturilor energizante.

Mai exact, băuturile energizante nu vor mai putea fi comercializate sau oferite persoanelor cu vârsta sub 18 ani.

Citiți și: Pitești. N-ai să crezi așa ceva! Pentru ce s-au dat amenzi în localuri

Cu 84 de voturi pentru și 10 abțineri proiectul de lege a fost adoptat.

Potrivit propunerii legislative, „se interzice comercializarea sau oferirea în mod gratuit a băuturilor energizante şi a derivatelor acestora persoanelor cu vârsta sub 18 ani, inclusiv prin comerţul online şi/sau alte metode de vânzare la distanţă”.

Totodată, se interzice comercializarea băuturilor energizante şi a derivatelor acestora prin automate.

Proiectul de lege prevede interzicerea comercializării băuturilor energizante şi a derivatelor acestora în unităţile sanitare şi în incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar, inclusiv prin automate din incinta acestora.

Iniţiatorii proiectului definesc în textul acestuia băuturile energizante şi derivatele acestora ca fiind băuturile care conţin combinaţii variate de alcool, carbohidraţi vitamine, minerale, cu două sau mai multe substanţe, precum: cafeina, taurina, carnitina, guarana, glucuronolactona şi alţi compuşi cu efect de stimulare a sistemului nervos central.

Pentru nerespectarea prevederilor cuprinse în proiect sunt prevăzute sancţiuni cu amenzi de la 25.000 la 100.000 lei. Se poate dispune, totodată, măsura suspendării activităţii operatorului economic pe o perioadă cuprinsă între 30 şi 60 de zile.

După votul din Senat, proiectul de lege va intra în dezbaterea Camerei Deputaților care este forul decizional în acest caz.

Detalii, AICI

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3