930 x122 grota rece

amenzi

TRANSPORTATORI AMENDAȚI PE BANDĂ RULANTĂ ÎN ARGEȘ

Sute de sancțiuni contravenționale au fost aplicate, în perioada 10-16 februarie 2020, de polițiștii rutieri argeșeni în cadrul acțiunii TISPOL TRUCK&BUS.

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Peste 1.000 de mașini au fost oprite în trafic

Aproape 1.200 de autobuze, microbuze şi alte autovehicule de transport de persoane sau mărfuri au fost oprite pentru control în cadrul acțiunii, care se desfășoară conform calendarului de activități al Organizației Polițiilor Rutiere Europene – TISPOL, pentru creșterea gradului de siguranță în trafic și diminuarea riscului de implicare în evenimente rutiere a conducătorilor de autovehicule de transport de marfă şi de transport de persoane.

Citiți și: Zi neagră pentru șoferi. Aproape 40 de filtre ale Poliției

Cei mai mulți șoferi au fost sancționați pentru viteză excesivă

Cele 500 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 250.000 de lei, au fost aplicate, în principal, pentru: nerespectarea de către șoferii profesioniști a vitezei legale (124), neutilizarea centurii de siguranță sau a dispozitivelor de retenție (130) și nerespectarea prevederilor legale referitoare la documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori ale operatorilor de transport (30).

În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, 12 dintre aceștia au fost sancționați pentru nerespectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau pentru fixarea necorespunzătoare a acestora. (Foto: descriptiv)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90