Donaris 930 x 122

inundaţ

TROICA DE LA CONDUCEREA JUDEŢULUI CERE GUVERNULUI BANI PENTRU ARGEŞ

Mihai Oprescu, prefectul de Argeş, a anunţat astăzi că, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Tecău, şi cu primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, a semnat o serie de documente prin care cere bani de la Guvern pentru repararea unor obiective de infrastructură afectate de inundaţiile din perioada 13-22 mai.

Citiți și: Argeș! Alertă de inundații!

În această dimineață a avut loc o şedinţă extraordinară a Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, ocazie cu care a fost finalizat al doilea raport de evaluare a pagubelor provocate de inundații. Primul – care vizează pagubele din luna aprilie şi din prima parte a lunii mai – a fost deja transmis la Guvern. Raportul finalizat astăzi va fi, de asemenea, transmis Guvernului. „Susţinem în trei acest demers. Eu, domnul preşedinte Tecău şi domnul primar Tudor Pendiuc. În cazul unor obiective am cerut fonduri pentru reparaţii parţiale, iar în cazul altora este nevoie de bani pentru reabilitări integrale.”, a spus prefectul Mihai Oprescu.

Autoritățile argeșene solicită fonduri pentru patru drumuri judeţene, pentru un mal al râului Cotmeana, consolidarea malului drept al Argeşului în Prundu Mic şi reabilitarea unui drum din Făget (Piteşti), afectat de o alunecare de teren. Cele patru drumuri, pentru fiecare cerându-se câte 300.000 de lei, sunt în Merişani, la Malul Vânăt, acolo unde s-a produs o alunecare de teren pe o lungime de 70 de metri, în Uda (DJ 703 B), în Săpata (este afectat şi un pod pe DJ 779) și în Albeştii de Argeş – DJ 704 G, spre Cicăneşti. De asemenea, se solicită 2.840.000 de lei pentru consolidarea malului râului Cotmeana în Săpata, pe o lungime de 400 de metri, în baza unui proiect realizat de Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea.

Citiți și: Un subiect delicat și sensibil pentru piteșteni: Ce se întâmplă cu Pădurea Trivale

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3