930×122 CAPRA 5

admitere

UN ARGEȘEAN A OBȚINUT CEA MAI MARE MEDIE LA ADMITEREA ÎN ŞCOLILE DE SUBOFIŢERI DE JANDARMI

S-a încheiat admiterea în şcolile de subofiţeri de jandarmi pentru sesiunea ianuarie 2020. La Școala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgăşani, cel mai mare punctaj (88 de puncte dintr-un maxim posibil de 90) l-a obținut un tânăr din județul Argeș (din Pitești), în vârstă de 19 ani: Antonio Cristian Drăgan.

Citiți și: Jandarmi răniți! Au fost împușcați din greșeală în timpul serviciului

Principalul său model în viață și ceea ce l-a motivat cel mai mult să acceadă într-o structură militară îl reprezintă tatăl lui, care are o vechime de aproximativ 20 de ani în Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş.

La instituţia de învăţământ din Fălticeni, primul admis este un tânăr din Galați, care a obţinut 85 de puncte.

Citiți și: Fără examen de admitere pentru instituțiile de învățământ postliceal militar – maiștri militari și subofițeri!

În sesiunea ianuarie 2020, pentru cele două şcoli militare de subofiţeri ale Jandarmeriei Române au fost alocate 360 de locuri, iar la concurs s-au înscris peste 2.000 de candidaţi.

Candidaţii admiși vor parcurge un program de pregătire, care va începe pe 1 februarie şi se va încheia pe 18 decembrie 2020, când este programată festivitatea acordării gradului de sergent major.

La finalizarea studiilor, absolvenţii vor fi repartizaţi la unităţile Jandarmeriei, în ordinea descrescătoare a mediilor obţinute şi în funcţie de opţiunea fiecăruia.

Mai precizăm că dintre cei 190 de tineri admiși în acest an, 29 sunt argeșeni (5 fete și 24 de băieți), iar totalul de tineri recrutați de Jandarmeria Argeș a fost de 174. (Sursă foto 1: Facebook Antonio Cristian, sursă foto 2: Jandarmeria Argeș)

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

SMART KIDS 570×90