Donaris 930 x 122

ceair

Un mare „melc” cu cochilia goală, urâţenia pământului în Piteşti

Un mare „melc” cu cochilia goală, urâţenia pământului în Piteşti.

Citiți și: Ce faci dacă găsești mașina lovită în parcare?

Nu ne place să o spunem, dar acesta este adevărul: municipiul Piteşti are (cam) multe „monumente” ale inesteticului care atacă privirile trecătorilor, mai cu seamă ale acelora care vizitează pentru prima dată oraşul şi nu sunt familiarizaţi cu asemenea „bijuterii” arhitectonice.

Parcarea supraterană de lângă Piaţa Ceair este doar un exemplu. O clădire spiralată cu patru niveluri, relativ abstractă, cu o faţadă nefinisată, mâzgălită prin anumite locuri, deteriorată prin altele.

Citiți și: Parcări ca la Pitești în toată țara nu găsești sau când ai Porsche și te crezi Dumnezeu

La o privire mai atentă, se observă la ultimul nivel ceva ce s-a dorit a fi un… restaurant. Serios? Parcare supraterană cu restaurant la ultimul nivel, un veritabil model al lipsei de viziune. Un cititor ne-a transmis că acel restaurant nu a funcţionat din cauză că municipalitatea ar fi mărit chiriile la acea vreme, şi că patronul localului a renunţat din acest motiv. În orice caz, simt nevoia să repet, restaurant în parcare?! Să (ne) revenim.

Parcarea s-a făcut pe vremea vestitului primar Pendiuc şi, de costat, a costat o căruţă de bani: aproximativ 1.300.000 de euro. Imaginaţi-vă doar ce fel de imobil se putea ridica folosind aceşti bani chiar şi în ziua de azi, nu mai pomenim de vremea trecută – adică acum 15 ani când a apărut acest melc hidos.

Una din consecinţe este că şoferii o evită şi aglomerează zona parcând pe te miri unde. Îi încurcă nu doar pe ceilalţi participanţi la trafic, ci şi pe pietoni.

După 15 ani, parcarea supraterană din Ceair rămâne o parcare-fantomă. Ce s-ar putea face? Poate reabilitarea faţadei şi o zugrăveală în culori mai vii, mai atractive, mai sugestive, ar fi o soluţie.

Demolarea ei? Nu ştiu. Poate actuala administraţie locală are în vedere aceste aspecte. Sau o lasă „moştenire” altei generaţii?

În ceea ce ne priveşte, vom reveni şi cu alte exemple care dăunează grav esteticii în municipiul Piteşti.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

5 comentarii

  • Un cetatean spune:

    Stiti cine a primit contractul de construire a monstruozitatii asteia, nu? Unul dintre patronii care acum sunt inculpati alaturi de Pendiuc, in celebrul dosar in care fostul primar a luat 8 ani de puscarie in prima instanta… Daca nu ma insel, e chiar cel care a dat mita apartamentul fiicei lui Pendiuc. Se explica multe!

  • sanda spune:

    Multumim PSD-ului care prin primarul puscarias Pendiuc ne-a lasat acesta monstruozitate.

  • Cetateanul Ingrijorat spune:

    E plina parcarea supraterana mai mereu..mai ales noaptea. Droguri,bautura, te mai miri ce..

  • Fanii Lazarevici spune:

    Alt primar a lăsat și el moștenire un w.c.smecher.
    Geantă ce coace?

  • Viorel Deaconu spune:

    Trebuie să fii meseriaș în ale șoferiei !
    O bandă rulantă construită prost!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3