New Profesional Consult 930 x 122

Preotul Cristian Dragomirescu

Un prinț vizitează județul Argeș. În numele cui vine?

Un prinț vizitează județul Argeș. În numele cui vine?

Citiți și: Un prinț și un actor imens, enoriași într-o biserică din Argeș

Despre Prințul Nicolae, nepotul Regelui Mihai, se știe că este un obișnuit al orașului Curtea de Argeș. Îl leagă de urbe necropola regală unde își dorm somnul de veci iluștrii săi înaintași. Dar și o relație duhovnicească mai veche cu ÎPS Calinic, arhipiscop al Argeșului și Muscelului.

Excelența Sa vine de la Constanța

Astăzi, însă o altă personalitate cu „sânge albastru” va ajunge în județul Argeș. Este vorba despre prințul Șerban Dimitrie Sturdza. El va veni special de la Constanța pentru a participa la un eveniment.

Merge la biserică

Se va opri la primele ore ale dimineții în Ștefănești-Sat. Va fi hramul bisericii, fiind prăznuită marea sărbătoare a „Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul”. Evenimentul este special pentru întreaga comunitate locală.

Mulțime de credincioși

Se estimează că locașul de cult va fi arhiplin. Nu doar enoriașii parohiei vor fi prezenți, ci și credincioși din întregul oraș Ștefănești.

Poate și din împrejurimi. Cu atât mai mult cu cât tradiția va fi respectată și fiecare credincios va primi un mic dar.

În numele prieteniei

Nu este pentru prima dată când prințul Șerban Dimitrie Sturdza, descendent al Domnitorului Moldovei, Mihail Sturdza, vine la Ștefănești-Sat.

Pe Excelența Sa o leagă o trainică prietenie de preotul Cristian Dragomirescu. Acesta este slujitor al altarului la biserica „Tăierea capului Sf. Ioan Botezătorul”.

Notorietate

Preotul are și un talent care i-a adus notorietate în întreaga țară. Absolvent și al Liceului de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești, în timpul liber, Cristian Dragomirescu desenează. Portrete. În general ale personalităților. Printre ele, cel al prințului!

 

Alături la evenimente

Prin astfel de opere, preotul și-a câștigat faima națională. A făcut expoziții, a realizat albume de artă. Iar criticii entuziasmați l-au numit la un moment dat „cel mai bun portretist al țării!”

Prințul Șerban Dimitrie Sturdza a fost prezent și la lansarea unui album, în otombrie 2022, la Univeristatea Pitești.

Zăbovește câteva ore

Astăzi părintele Cristian va fi gazdă pentru bunul și neprețuitul său prieten princiar. Șerban Dimitrie Sturdza va participa la slujbă.

Apoi va mai zăbovi câteva ceasuri prin județ pentru a vizita și alte obiective, „ghid” fiindu-i, desigur, preotul.

Un prinț vizitează județul Argeș. În numele cui vine?

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3