930×122 CAPRA 5

bani

Unde se duc banii strânși de pe urma icoanei „Paramythia”

Unde se duc banii strânși de pe urma icoanei „Paramythia”

Citiți și: Se dau bani de la stat pentru argeșeni! Până la 200.000 de euro!

La ora aceasta individual sau în grupuri, piteștenii se îndreaptă spre biserica Mavrodolu. Aici a fost adusă ieri Paramythia„.

Pentru suferinzi

Icoana făcătoare de minuni de la Muntele Athos a fost așezată în biserica dedicată surdo-muților din cadrul acestei parohii. Un locaș construit special pentru cei suferinzi.

Citiți și: Bani pentru milioane de români! Se întâmplă astăzi!

Calea Maicii Domunului

Procesiunea a fost deosebită. „Paramythia” a fost purtată pe o alee de-a lungul căreia se aflau alte icoane ale Maicii Domnului. Îndată oamenii s-au așezat la rând.

Popas

Vestea s-a răspândit cu iuțeala fulgerului. Oamenii vin valuri-valuri să isi murmure rugăciunile și să atingă icoana. „Popasul” ei la Mavrodolu este de doar doua zile. Luni va fi transportată în alt loc.

La spital

Se intenționează mutarea ei la Spitalul Județean. Pentru tămăduirea bolnavilor. Dar nu se cunoaște deocamdată data exactă.

Cutia milei e plină

Oriunde este dusă „Paramythia” oamenii dau năvală. Cât timp a fost ținută la Catedrala Sf. Gheorghe au venit zeci de mii de credincioși. Mulți au pus acatiste și bani în cutia milei așezată lângă icoană. Întotdeauna plină.

Unde se duc banii?

În mintea multora stăruie întrebarea firească: unde ajung banii adunați? Cine îi ia, cum sunt direcționați?

Nevoile parohiei

Din surse neoficiale am aflat răspunsul. O parte din banii puși benevol de credincioși în cutia milei (nimeni nu solicită și nu condiționează) rămâne pentru nevoile parohiei care „găzduiește” icoana. Aici intră lucrările de reparații și întreținere sau consolidare. După caz.

Proiect amplu

La Catedrala Sf. Gheorghe spre exemplu se intenționează accesarea unor fonduri europene pentru un proiect amplu de consolidare, restaurare și conservare. În acest caz parohia trebuie sa participe cu un procent din totalul costurilor.

Filantropie

O alta parte a banilor adunați din locurile prin care „trece” icoana este păstrată pentru derularea acțiunilor social-filantropice în cadrul programelor stabilite de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

Cadouri de Crăciun

Spre exemplu, în luna decembrie va fi organizat un concert caritabil. Cel mai probabil va avea loc la Casa Sindicatelor din Pitești. O acțiune de tradiție. Copiii defavorizați vor primi cadouri consistente.

Vizite în azile

Dar nu numai ei. Sectorul Social-Filantropic din cadrul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului își va trimite reprezentanții în cămine de copii și azile. Vor merge în vizită. Încărcați cu daruri.

Nimeni nu ia nimic

Aceasta este explicația unor preoți în privința destinației banilor. Slujitorii sfintelor altare, cei care propovăduiesc adevărul, susțin ca există un control strict al banilor adunați. Și nimeni nu își însușește nimic pentru sine.

Care este adevărul?

Speculații se pot face. Și cei sceptici își pot imagina diverse scenarii. Care este realitatea, numai Maica Domnului „Paramythia” poate să știe. Împărăteasa Cerului privește din icoana ei. Și ea deține adevărul de dincolo de cuvinte.

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • Rodica spune:

    Daca asa stau lucrurile , se fac acte de caritate pt persoanele defavorizate , este f bine , iar de nu , păcatul este al celor care mint .

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90