EcoMoto 930×122

dga

UPDATE: SCANDAL TOTAL! PERCHEZIȚII LA PERMISE. ARESTAȚI PENTRU CORUPȚIE

UPDATE 2 (31 OCTOMBRIE): Agentul de Poliție din comuna argeșeană Bradu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. În cazul agentului de Poliție de la Permise Argeș a fost dispusă măsura arestului la domiciliu.

Citiți și: Polițiști de la Rutieră, condamnați să dea înapoi brânza luată ca șpagă

UPDATE 1: Percheziții la Permise. Reținuți pentru corupție.

”În data de 29 octombrie a.c., ofițerii de poliţie ai Direcției Generale Anticorupție – Structura Centrală şi Serviciul Județean Anticorupție Argeș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, cu sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Argeş, au efectuat mai multe percheziţii, inclusiv la sediul SPCRPCIV Argeş și au pus în executare 6 mandate de aducere emise de procuror față de 6 suspecți pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție cu implicarea unor funcționari publici și a altor persoane.

Citiți și: Video – Focuri de armă între polițiști și polițiste

Astfel, în perioada anilor 2017 – 2018, din cercetările efectuate, a rezultat faptul că persoanele implicate au săvârşit mai multe infracțiuni în legătură cu promovarea probei de traseu a examenului de obţinere a permisului de conducere auto, cât şi în legătură cu identificările R.A.R. şi înmatricularea unor autovehicule.

În cauză, ofițerii S.J.A. Argeş au efectuat acte de urmărire penală în baza ordonanţelor de delegare, iar ca urmare a probatoriului administrat, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de cei 6 suspecţi, dispunând totodată reţinerea pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă de reţinere, a doi agenţi de poliţie din cadrul SPCRPCIV Argeş și I.P.J. Argeş.

Cauza a fost documentată cu sprijinul Serviciului Special și Serviciului Tehnic din cadrul D.G.A. , cât şi cu sprijinul D.O.S. – B.O.S. Piteşti.”, transmite Direcția Generală Anticorupție – Structura Centrală şi Serviciul Județean Anticorupție Argeș.

Doi polițiști, unul de la postul de Poliție din comuna argeșeană Bradu, iar altul de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Argeș, au fost reținuți ieri, aflându-se în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Poliției Argeș.

Potrivit primelor informații, cei doi ar fi acuzați de luare de mită în scandalul de la Permise Argeș.

În ceea ce privește polițistul din Bradu (care este subordonat IPJ Argeș), în funcție de măsurile preventive (control judiciar, arest preventiv) care s-ar lua împotriva sa, Poliția Argeș ar trebui să demareze acțiunile de suspendare din funcție, potrivit unor surse.

În cazul polițistului de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Argeș, serviciu care se află în subordinea Prefecturii Argeș, Biroul de Presă al instituției a precizat pentru ePitești doar că ”Ținând cont că este angajatul Instituției Prefectului – Județul Argeș, confirmăm că, în baza unui dosar al DGA, polițistul este reținut, la această oră, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș.

Tot Biroul de Presă al Prefecturii Argeș precizează că ”este agent de Poliție și lucrează în cadrul serviciului din anul 2017.”

Acțiunea aparține Direcției Generale Anticorupție. Vom reveni cu amănunte.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90