Donaris 930 x 122

parc lunca argeșului

Vandalism în Parcul Lunca Argeșului: hamace tăiate, bănci/mese rupte și mizerie

Parcul Lunca Argeșului a căzut pradă vandalilor. În zona de picnic, deschisă recent și mobilată înainte de Simfonia Lalelelor, s-au înregistrat cele mai multe distrugeri: hamace tăiate, obiecte din cauciuc sparte, bănci și mese rupte, gunoaie împrăștiate.

Citiți și: Pitești/EXCLUSIV. Absolut scandalos ce face acest om! INCREDIBIL! Video

Pentru că urmează o nouă mare sărbătoare pentru toți piteștenii, Zilele Municipiului Pitești, a cărei organizare include o săptămână de evenimente frumoase, ce vor atrage turiști și nu numai în Parcul „Lunca Argeșului”, municipalitatea intenționează lărgirea zonei de picnic și suplimentarea mobilierului aferent acesteia.

Citiți și: Incredibil ce se întâmplă la Pitești! Și nu e prima dată!

În prezent

Parcul va fi, pe viitor, gazda multor activități de timp liber, a multor spectacole și evenimente artistice, va fi înfrumusețat permanent, dar toate acestea pot fi realizate numai cu sprijinul cetățenilor.

Astfel, municipalitatea cere sprijinul piteștenilor pentru identificarea și sancționarea celor care provoacă astfel de pagube, ca cele mai sus menționate.

Primăria Pitești transmite:

„În perioada următoare, vor fi sancționați cei care nu respectă normele de comportament civilizat în spații publice, îngrădind, astfel, dreptul celorlalți de a se bucura de ele, deoarece, dacă aceste fapte vor continua, zona de picnic va fi golită de mobilier.

 

De aceea, municipalitatea face un apel foarte serios către piteșteni de a păstra și proteja patrimoniul public al orașului, de a nu tolera aceste comportamente antisociale, dând dovadă de spirit civic și luând atitudine, atunci când constată astfel de fapte, sesizând autoritățile, fie prin aplicația smart a orașului https://play.google.com/store/apps/details… , fie prin mesaj în messengerul paginii oficale de Facebook a Primăriei Pitești.

Menționăm faptul că sesizările făcute pe alte pagini sau grupuri de Facebook nu pot fi gestionate eficient, legislația privind protecția datelor personale restricționând procesarea acestor sesizări de către instituțiile publice.

În prezent

Pentru un Pitești curat și civilizat este nevoie de muncă în echipă – municipalitate și cetățeni! Vă rugăm să vă implicați! (…)

Parcul „Lunca Argeșului” a fost creat pentru ca piteștenii și vizitatorii orașului să se poată bucura de natură

Parcul „Lunca Argeșului”, cel mai mare parc amenajat cu fonduri europene din România și unul dintre cele mai frumoase din țară, a fost creat pentru ca piteștenii și vizitatorii orașului să se poată bucura de natură, de spațiul ofertant pentru activități sportive și de timp liber și de evenimentele pe care municipalitatea le organizează în incinta acestuia.

În prezent

În acest sens, a fost amenajată și zona de picnic, un loc foarte apreciat de cei care doresc o ieșire la iarbă și în aer liber cu familia.

Din păcate, încă de la început, au fost semnalate acte de vandalism în incinta parcului, sub forma distrugerilor de mobilier, dar și a comportamentului necivilizat al unor cetățeni, care nu înțeleg că, pentru a ne bucura de oportunitățile pe care le oferă acest parc, trebuie să și păstrăm curățenia și să lăsăm așa cum am găsit obiectele pe care le-am folosit cu plăcere, ca și alții să poată avea aceeași satisfacție.”

555×222 grota rece

Comentarii

9 comentarii

  • Andrei spune:

    O țara de prosti nesimțiți și needucați. Nimeni nu poate schimba nimic in țara asta cu atât de mulți prosti. Pune-ți copii sa învețe carte ca sa mai putem salva ceva

  • Ionescu spune:

    Bulănarii care păzesc parcul ce fac, dorm??? Freacă menta??? Să le oprească paguba din salariu.

  • Alex spune:

    Prea multi puștani cu figuri in cap..dar faptele denota o prostie crasa si o nesimtire pe.masura! Pe langa asta se adauga si miserupism.ul celor care pazesc parcul! Politia locala sa fie mai prezenta si sanctiunile mai aspre ai mai mari, pana ne intra si noua civilizatia in cap.

  • . spune:

    Huligani descreierați sunt in fiecare țară, dar paza parcurilor trebuie îmbunătățită pt. ca sunt prea mulți bugetari (cumunitari, jandarmi și paznici) care iau salarii drgeaba fără să ii tragă nimeni la răspundere in astfel de cazuri. Dorm toată noaptea in barăcile lor si vandalii își fac de cap. Rușine!

  • Marian Ghita spune:

    Luați modelul Parcului Romanescu Craiova.
    O perlă de parc, supravegheată doar cu camere video,care are o suprafață foarte mare față de Parcul nostru din Pitesi.
    Deci se poate!

  • Vali spune:

    Faceti un sistem de supraveghere video si aplicati legea- metodele coercitive la unele tari au dus la civilizarea si educarea cetatenilor. Puterea exemplului ar trebui sa functioneze si la noi, dar intr- un mod care nu poate fi contestat in instanta.

  • Marian spune:

    Camere de filmare peste tot. Desfiintati politia locala care toaca banii cetatenilor.

  • Florin spune:

    Este foarte frumos si bine organizat. Comportamentul necivilizat ar trebui temperat prin instalarea de camere video. In cursul săptămânii parcarea parcului face față , dar la sărbătorile mari nu este suficientă, iar cele două parcări particulare stau aproape goale datorită tarifului unic practicat : 10 lei indiferent de perioada stationata .

  • Nuta spune:

    Dacă sar desființa Politia locala (care este plătită DEGEABA) și sar investii într-un sistem de supraveghere video, precum în alte orașe, altfel ar sta situația.Poate în felul acesta sar mai civiliza și educa astfel de specimene, care habar nu au de civilizație.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3