930 x122 grota rece

acțiune de ecologizare

Acțiune demnă de lăudat în Lunca Argeșului! Copiii au muncit cu ardoare

Acțiune demnă de lăudat în Lunca Argeșului!

Citiți și: Pitești. Bătaie de joc în Lunca Argeșului! Comportament scandalos!

Ziua Gărzii de Mediu a fost marcată recent și la Pitești.

Pe o vreme nu tocmai prietenoasă, marți, pe 12 martie, 30 de elevi din clasele primare ale școlii nr. 10, alături de angajați ai societății Salpitflor și echipa Gărzii de Mediu, au plantat zeci de arbori, în Parcul „Lunca Argeșului”.

Citiți și: Pitești. Doi copii s-au pierdut în parc: „Au dispărut pur și simplu!”

Vorbim despre 23 de arbori de frasin, mesteacăn sau platan.

Acțiunea educativă de îngrijire și protejare a mediului a fost organizată în cadrul unui parteneriat între Garda de Mediu Argeș, Agenția de Protecție a Mediului și Primăria Municipiului Pitești.

Parteneriatul a fost realizat în colaborare cu Salpitflor Green S.A. și Școala Gimnazială „Marin Preda” din Pitești.

Copiii s-au implicat cu mult entuziasm în această activitate, dând exemplu de bune practici oricărui om mare

Specialiștii Salpitflor au oferit copiilor informații despre regulile de plantare, speciile de arbori și modul corect de îngrijire a plantelor și a mediului. La finalul acțiunii, cei mici au primit câte un răsad de tuia la ghiveci, pe care să-l planteze în curțile lor sau ale bunicilor.

Activitatea a oferit copiilor o oportunitate extraordinară de învățare, care a fost practică, recreativă și neconvențională. Scopul acestei activități a fost să evidențieze importanța conservării naturii și să încurajeze contribuția activă a copiilor în această cauză.

Participanții la activitate s-au implicat cu mult entuziasm, exprimându-și bucuria de a experimenta procesul. Aceștia au fost îmbrăcați și echipați corespunzător pentru a putea participa. Prin intermediul acestei activități au avut oportunitatea de a da viață unui viitor copac cu mâinile lor.

Fiecare dintre ei a „adoptat” copăcelul la a cărui plantare a contribuit. Copiii au promis că îl vor vizita de fiecare dată când vor veni la plimbare, în parc, împreună cu familia:

Ne simțim foarte bine știind că, peste câțiva ani, o să vedem cum copăcelul nostru, pe care îl cheamă Naturel, a crescut! Activitatea de azi e una foarte frumoasă. Ne bucurăm că, astfel, putem și noi să ocrotim natura și să dăm un exemplu și colegilor noștri!

Edilul municipiului Pitești, Cristian Gentea, alături de Comisarul șef al Gărzii de Mediu Argeș, Alexandru Vâjan, au fost alături de copii la întreaga acțiune:

Cei mici vor duce mesajul protejării mediului mai departe, în familiile lor și în cercul de colegi și prieteni. Acesta a fost unul dintre scopurile activității educative de astăzi: schimbarea în bine a atitudinii celor tineri față de mediu și natură!” a declarat primarul Cristian Gentea.

Alexandru Vâjan, Comisar al Gărzii de Mediu Argeș

Să nu uităm că un mediu sănătos înseamnă sănătatea noastră și a celor care vin după noi! Mulțumim pentru implicare și colaborare și vom continua aceste acțiuni, de fiecare dată când vom avea ocazia!

Activitatea de astăzi are un rol educativ important. Scopul este implementarea unor schimbări de mentalitate în rândul generațiilor tinere.

Aceste schimbări se realizează prin responsabilizare și conștientizare a impactului omului asupra naturii și mediului înconjurător, în funcție de acțiunile sale.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3