New Profesional Consult 930 x 122

angajati

functionari

Veste bună pentru angajații din primăriile de la țară

Veste bună pentru angajații din primăriile de la țară.

Citiți și: Interzis pentru toți angajatorii! Nu le pot face asta salariaților!

Pentru a stimula angajarea în cadrul primăriilor din localitățile izolate și nu numai, parlamentarii propun, printr-un proiect de lege înregistrat miercuri la Senat pentru dezbatere, ca funcționarii publici din primăriile și consiliile locale din mediul rural să poată beneficia de decontarea cheltuielilor cu naveta între localitatea în care locuiesc și cea în care lucrează.

Concret, proiectul stabilește, “pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale «Administraţie» din aparatul propriu al primării şi consilii locale din mediul rural, din instituţiile şi serviciile publice de interes local din subordinea acestora, posibilitatea decontării contravalorii cheltuielilor de deplasare pentru transportul între localitatea în care angajaţii îşi au domiciliul şi localitatea unde se află locul de muncă al acestora”.

Citiți și: 10 zile libere în plus pentru toți angajații. S-a dat lege

Decizia privind decontarea transportului angajaților din administrațiile locale din mediul rural se va stabili printr-o hotărâre a consiliului local.

Contravaloarea cheltuielilor de deplasare ce vor putea fi decontate va fi stabilită de primari, iar modul în care se va face efectiv decontarea va trebui stabilit de Guvern, ulterior intrării în vigoare a măsurii, printr-o hotărâre.

Această măsură este propusă deoarece, potrivit inițiatorilor, primăriile din comune găsesc foarte greu angajaţi care să se deplaseze în aceste localităţi, salariile fiind foarte mici, iar posibilitatea decontării cheltuielilor de deplasare pentru transportul între localitatea în care angajaţii administraţiei publice locale din mediul rural îşi au domiciliul într-o altă localitate decât cea în care se află locul de muncă al acestora este unul dintre stimulentele necesare pentru asigurarea creşterii calităţii serviciilor publice.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90