NOR CURIER 930X122

lemne

Veste bună pentru cei care se încălzesc cu lemne

Veste bună pentru cei care se încălzesc cu lemne

Citiți și: Argeș. Amendați drastic pentru 1,5 metri cubi de lemne

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, 13 iunie, proiectul de modificare a Codului fiscal potrivit căruia va fi aplicată o cotă redusă de TVA de 5% şi pentru livrările de masă lemnoasă sub diverse forme – rumeguş, deşeuri şi resturi de lemn aglomerate sub formă de pelete din lemn, brichete din lemn – către persoane fizice/persoane juridice sau alte entităţi, inclusiv şcoli, spitale, dispensare medicale şi unităţi de asistenţă socială.

S-au înregistrat 258 voturi ‘pentru’ şi 2 abţineri.

Citiți și: În Pitești, ca în pădure!

Proiectul modifică şi completează în acest sens Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Actul normativ are ca obiect de reglementare instituirea unor măsuri astfel încât şi masa lemnoasă sub diverse forme să poată fi livrată în aceleaşi condiţii ca lemnul de foc către persoane fizice/persoane juridice sau alte entităţi, indiferent de forma juridică de organizare a acestora, inclusiv şcoli, spitale, dispensare medicale şi unităţi de asistenţă socială.

De asemenea, aceeaşi cotă de TVA se va aplica şi pentru livrarea şi instalarea de panouri fotovoltaice, panouri solare termice, pompe de căldură şi alte sisteme de încălzire de înaltă eficienţă, cu emisii scăzute, care se încadrează în valorile de referinţă pentru emisiile de particule stabilite în anexa V la Regulamentul (UE) 2015/1.189 al Comisiei din 28 aprilie 2015 privind cerinţele de proiectare ecologică aplicabile cazanelor cu combustibil solid şi în anexa V la Regulamentul (UE) 2015/1.185 al Comisiei din 24 aprilie 2015 privind cerinţele în materie de proiectare ecologică aplicabile aparatelor pentru încălzire locală cu combustibil solid şi cărora li s-a atribuit o etichetă energetică a Uniunii Europene.

Detalii, AICI – Deputații au votat reducerea TVA pentru livrările de masă lemnoasă. Noua cotă, ca la lemnele de foc

Sursă Foto: Descriptiv/Arhivă

555×222 grota rece

Comentarii

10 comentarii

  • A spune:

    Cum adica la fel ca lemnul fe foc? Pai,lemnul de foc s a facut 700 de lei m cub. Unde i ieftinirea? S au dat acele carduri la amărâți pt a fi batjocoriți. Nu pot lua lemne pe ele pt ca nu au de unde. Obligatii pe toți cei cu depizit de lemne,pe cei care cara la negru masina dupa masina sa d3a la oamenii amarati lembe pe acele carduri de energie nu sa faca doar specula.

  • Ungureanu Daniela spune:

    au mai dat și lege că să facă oameni succesiuni și ieșiri din diviziune între moștenitori că sa nu poată oameni tăia lemne dar le fura alți și le vinde la speculă Iar cei care plătesc impozite mor de frig pentru că moștenitori nu pot fi găsiți
    Plătesc impozit pe pădure și cumpără și lemne dar daca nu plătești impozit îți ia stătu pădurea
    nu știu ce să mai zic totul este pe dos in tara asta.

  • Irimia Ionuț spune:

    Care ieftinire??? 700 lei metrul cub plus transport

  • Damian spune:

    aveți dreptate în comentarii sunt pățit!

  • Daniel spune:

    este o bataie de joc sa speram ca in 2024 scapam de bataia de joc si tot odata de clasa pilitica actuala care a tinut pooulatia saraca numai cu frimituri ramase de la ei

  • Rosu spune:

    pai…nu ați înțeles…statul fura ma oamenii..va arata ca unii au dus lemn furat cu căruță…dar fimele austriece nu iau lemn marcat legal din pădurea statului roman???treaba e ca statu roman nu e proprietar și e pus numai sa administreze nu sa vândă după bunul plac…fiecare om cetățean roman are o mica parte din bogățiile cetei tari..qsa xa defapt statul vinde ilegal…asta pe baza votului dv de incredere cu care ați mandatat conducerea acestui stat numit , România,,

  • Daniel spune:

    Am cumpărat lemne de la ocol din Gura Râului,Sibiu le-am plăti cu bani mei ,cu chitanța de la ocol m-am dus la poștă să-mi de-a ajutorul de 700 de lei ce ni so promis de la stat și surpriză mi-o spus că nu se dau bani în mână ,dacă i-am zis că legea spune că trebuie să-ți deie bani în mână dacă ai plătit mi-o zis să fac o cerere,și din Martie pănă acum,că suntem în 16 iulie nu am primit nimic ( deci cine minte guvernul sau poșta

  • Laurenta spune:

    ce ieftinire sau dat vaucere pt energie și se spune că poți lua lemne cu el dar nu îți dă nimeni nici buteliile nu dă voie sa se încarce este bătaie de joc ar fi bine să trăiască și un parlamentar cu 250 de lei la doua luni cum minte populația cu fel de fel de timpenii și ei au vaucere de vacante de lux și multe altele omul de rind nu are nici ce mînca uneori așteaptă saracii vaucerele de 250 de lei la doua luni încărcate să își ia un pic de carne ..

  • Marian Bordea spune:

    și în Mehedinți este aceeași bătaie de joc, hoții de lemne fură și nu le este teamă de lege, cardul de energie electrică nu îl putem folosi. rușine politicienii corupți și mincinoși.

  • Padurarul spune:

    Mulți vorbiți numai prostii Păcat.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90