930 x122 grota rece

concediu

Veste bună! Românii pot beneficia de un nou concediu!

Românii pot beneficia de un nou concediu.

Citiți și: Modificare fără precedent! Concediul de creștere a copilului, scurtat

Miercuri, 14 decembrie, senatorii au adoptat un proiect care vizează completarea legii 273 din 2004 privind procedura adopţiei, astfel încât persoanele îndreptăţite să poată beneficia de un concediu de acomodare cu durata de maximum doi ani, notează Antena 3.

Concret, persoanele care adoptă un copil ar putea beneficia de doi ani de concediu de acomodare.

Citiți și: Angajați ai Filarmonicii Pitești lucrează în „condiții vătămătoare”

„Adoptatorul sau, opţional, oricare dintre soţii familiei adoptatoare, care realizează venituri supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, din activităţi salariale şi asimilate acestora sau, după caz, din activităţi independente, drepturi de autor ori activităţi agricole, denumit în continuare persoană îndreptăţită, poate beneficia de un concediu de acomodare cu durata de maximum doi ani, care include şi perioada încredinţării copilului în vederea adopţiei, precum şi de o indemnizaţie lunară”, prevede proiectul depus.

„La baza acestei modificări legislative pentru creşterea duratei concediului de acomodare la maximum doi ani stă principiul egalităţii în faţa legii, principiu de rang constituţional conform căruia legea trebuie să ofere şanse egale tuturor cetăţenilor”, se arată în expunerea de motive.

Iniţiatorii proiectului arată că acordarea acestui concediu pe o perioadă de doi ani respectă principiul egalităţii cetăţenilor, implicit al copiilor, în faţa legii.

Proiectul a fost transmis Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Foto descriptiv: zf.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90