930 pe 122 COSTACHE

impozit

Veste bună! Salariații vor plăti cu 15% mai puțin la impozit

Ministerul Finanțelor a publicat, luni seara, proiectul de ordonanță privind modificarea Codului Fiscal. Prin acesta se urmăreşte protejarea anumitor salariaţi.

Citiți și: O nouă regulă privind scutirea de impozit pentru mașini

Prin proiectul de modificare a Codului Fiscal se urmăreşte protejarea salariaţilor cu venituri de până la 4.500 de lei, a precizat Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.

Totodată, acesta a precizat că se introduce o reducere de 15% din impozit pentru a crește și gradul de ocupare în rândul tinerilor, unde înregistrăm un șomaj de natură structurală, dar și pentru angajații care au copiii în orice formă de învățământ, pentru a încuraja trimiterea la școală și evitarea abandonului școlar.

Citiți și: Reducere de impozit pentru aceste persoane!

DECLARAȚIILE MINISTRULUI FINANȚELOR

„Practic, ajustarea fiscală pe care o propunem prevede, pe de o parte, protejarea cetățenilor României care au statutul de salariați și au venituri de până la 4.500 de lei și, în acest scop, avem o serie de deduceri și pentru salariații care au întreținere alte persoane, inclusiv copii, dar mai ales pentru salariații tineri de până la 26 de ani.

Cu titlu de noutate, se introduce o reducere de 15% din impozit pentru a crește până la urmă și gradul de ocupare în rândul tinerilor, unde înregistrăm un șomaj de natură structurală, dar și pentru angajații care au copiii în orice formă de de învățământ, pentru a încuraja trimiterea la școală și evitarea abandonului școlar.

Pentru fiecare copil se va primi o deducere suplimentară de 100 de lei în contrapondere, avem o serie de ajustări pe partea de capital și pe partea de companii, care fapt nu reprezintă altceva decât eliminarea unor facilități, reconversia sau restructurarea unor facilități acordate în anumite zone, facilități care și-au atins deja elementul de potențial în anii care au trecut, iar în acest moment sunt solicitate a fi eliminate și de către Comisia Europeană și către către PNL, dar chiar și de către foarte mare parte a mediului de afaceri”, a declarat Adrian Câciu.

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Donaris 570×90