NOR CURIER 930X122

călătorii

Veste proastă! Se anunță o nouă scumpire

În vară, când au fost stabilite tarifele pentru călătoriile cu trenul pentru următoarea perioadă, autoritățile nu au stabilit prețul biletelor pentru toate tipurile de tren, ci doar pentru două dintre ele, respectiv pentru trenurile Regio și InterRegio.

Citiți și: S-au trezit cu poliția pe cap!

Astfel, acum, printr-un proiect de ordin, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) propune stabilirea prețurilor pentru călătoriile cu trenurile InterCity, anunță Avocatnet.ro.

Concret, tarifele pentru trenurile InterCity au fost stabilite prin majorarea cu 15% a tarifelor pentru trenurile InterRegio și rotunjirea la leu a valorii obținute.

Citiți și: Ceferiștii declanșează greva! Călătorii vor fi afectați

Începând cu luna iulie, așa cum prevede Ordinul MTI nr. 548/2022, tarifele de deservire generală din transportul feroviar public de călători s-au majorat cu aproximativ 20% față de cele utilizate anterior.

De pildă, pentru o călătorie cu trenul Regio între 21-30 de kilometri, la clasa I se plătesc acum nouă lei (tarif întreg), față de opt lei anterior, iar la clasa a II-a, 5,5 lei, față de 4,5 lei înainte.

Foto: Descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90