930×122 CAPRA 5

A2

Vești noi pentru toți cei care vor merge la mare în 2023. Se anunță mari schimbări

Românii care merg în 2023 la mare se lovesc de noi schimbări. Taxa de pod de la Fetești pe Autostrada Soarelui va fi suspendată pe durata lucrărilor de reparații. Restricțiile ar putea fi prelungite și în iulie. Anunțul a fost făcut de ministrul Grindeanu! Și CNAIR a făcut precizări oficiale!

Citiți și: Doar la noi se poate așa ceva! Un bărbat a intrat cu boxa în mare și a dat manelele „în blană”!

Vești noi pentru românii care merg la mare

Taxa de pod de la Fetești pe Autostrada Soarelui ar urma să fie suspendată pe durata lucrărilor de reparații capitale la Podul peste Brațul Borcea, a anunțat miercuri la Constanța ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Este o formă de „compensare” pentru cozile kilometrice care sunt așteptate la începutul verii pentru că restricțiile vor continua și după 15 iunie, a explicat ministrul Grindeanu.

Suspendarea taxei de pod se poate face în câteva zile prin Ordin de Ministru și apoi decizia CNAIR. Peajul pornește de la 13 lei/trecere la autoturisme și 91 de lei la camioane. Ultima suspendare a taxei de pod de la Fetești a fost în 2014 (mandatul Ioan Rus), dar înainte de introducerea tarifului electronic (2015).

Citiți și: Ieftin la mare!
Pod Fetești - Drum către mare

Pod Fetești – Drum către mare

La Podul peste Brațul Borcea (Fetești) este închis pentru lucrări sensul Constanța – București. Șoferii sunt deviați pe Calea I spre Litoral unde se circulă pe o singură bandă pentru fiecare sens. Luni, 1 mai, la întoarcerea din minivacanță s-au format cozi pe 10-15 kilometri,. Peste două săptămâni uremează minivacanța de 1 Iunie Ziua Copilului și 5 Iunie Rusalii (bugetarii au punte).

În primăvara anului 2022, Maristar a spart placa de beton a podului Borcea (Calea I). A identificat probleme mai mari la structură. Cauza ar fi hidroizolația necorespunzătoare. Ministrul Grindeanu a oferit detalii despre acest aspect.

În momentul când au decopertat (n.r Maristar) s-au găsit probleme de structură mai grave decât se așteptau. Se lucrează, când au decopertat și au văzut structura și-au dat seama că e nevoie de lucrări mai ample decât erau planificate inițial.

Se lucrează intens la podul peste brațul Borcea. Gradul de degradare a podului peste brațul Borcea de la A2, calea II, presupune lucrări de refacere integrală a aproximativ 650 mp. din dala de beton dintre grinzile principale. Se lucrează la armarea suplimentară a dalei de susținere a căii care a fost demolată în vederea turnării betonului. Secțiunile de dală unde se intervine sunt răspândite pe suprafața viaductului de acces pe 320 metri. Dificultatea acestei lucrări de refacere constă în răspândirea punctelor de lucru pe suprafața viaductului de acces cât și respectarea timpilor tehnologici necesari”, a transmis și CNAIR.

Contractele de 130 de milioane lei (fonduri europene) pentru reparațiile capitale la cele două poduri de pe Autostrada Soarelui au fost semnate cu Maristar 202. Lucrările au început în primăvara 2021 având termen de finalizare de 24 de luni (exceptând sezonul estival 15 iunie-15 septembrie). Maristar este constructorul care lucrează și la noul pod de pe DN 73 Pitești – Brașov și va face lucrări pentru securizarea versanților pe Transfăgărășan.

CNAIR face precizări

CNAIR atenționează că, până la decizia de suspendare care trebuie să urmeze anumiți pași – ordin de ministru, hotărâre a CNAIR și anunțul oficial pentru aplicarea efectivă a suspendării – peajul rămâne obligatoriu, iar șoferii riscă amendă.

Referitor la suspendarea achitării taxei de pod de la Fetești, CNAIR face următoarele precizări: În prezent taxa de pod la Fetești este obligatorie. Suspendarea achitării acesteia sunt necesare anumite demersuri juridice. Astfel, până la suspendarea efectivă a taxei de trecere a podurilor dunărene, cei care le tranzitează trebuie să achite această taxă. În caz contrar fiind emis PVC (Proces Verbal de contraventie). CNAIR va comunica public momentul și perioada în care achitarea taxei de pod de la Fetești va fi suspendată”, arată un comunicat CNAIR.

Eco moto 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Jon spune:

    Atâta taxă și bâlci când ar trebui eliminată definitiv taxa și m-ai pune 2 lei la rovinetă și gata dl. Grindeanu suntem în secolul vitezei…?! Și noi stam la capul podului la coadă cu mărunțiș ul în mână și așteptăm o oră degeaba 😪😢

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3