New Profesional Consult 930 x 122

amenzi

politie

VEZI CE SE ÎNTÂMPLĂ CU AMENZILE DE CIRCULAŢIE! E DE RĂU!

Amenzile de circulaţie vor fi majorate din nou, iar acest lucru se va întâmpla în curând, spre disperarea şoferilor predispuşi la încălcarea Codului Rutier. Ele vor crește pe 1 ianuarie 2015, deoarece va creşte și salariul minim pe economie, salariu în funcţie de care se calculează şi sancţiunile. Cea mai mică amendă rutieră va fi de 195 de lei, iar cea mai mare va putea ajunge la 1.950 de lei.

Citiți și: Mulți șoferi nu știu asta! Se poate lăsa cu amenzi!

Un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotărâre a Guvernului. Salariul minim pe economie va creşte cu peste 8% la începutul anului viitor. Adică cel mai mic salariu brut va fi de 975 de lei. În bani, creşterea medie va fi de 75 de lei. Aşadar, punctul de amendă va creşte la 97, 5 lei.

De la 1 ianuarie 2015 folosirea telefonului mobil la volan sau lipsa centurii de sigurantă vor fi pedepsite cu 2 puncte de penalizare şi o amendă de 195 de lei. Aceeaşi sanctiune va fi valabilă şi pentru oprirea în loc nepermis, depăşirea vitezei legale cu 10-20 km/h, oprirea neregulamentară și pentru circulaţia pe „interzis”. Cu amenzi de 390 sau 487, 5 lei vor fi sancţionate, printre altele, următoarele fapte: staţionarea neregulamentară, depăşirea vitezei legale cu 20-30 km/h și pătrunderea într-o intersecţie atunci când circulaţia în interiorul acesteia este blocată.

Citiți și: Plăcere de 1 Mai care te poate costa 5.000 de lei!

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90