930 x122 grota rece

amenzi

VIDEO/ARGEȘ: PESTE 200 DE AMENZI, ÎN CADRUL ACȚIUNII TISPOL TRUCK&BUS

Polițiștii rutieri argeșeni au participat săptămâna trecută la acțiunea TISPOL TRUCK&BUS, desfăşurată concomitent la nivelul tuturor ţărilor membre a Orgasnizaţiei Poliţiilor Rutiere Europene-TISPOL, în care au fost vizaţi conducătorii de autovehicule de transport marfă şi de transport persoane.

Citiți și: Zi neagră pentru șoferi. Aproape 40 de filtre ale Poliției

 

 

Citiți și: Argeș. Șoferi opriți în ”cascadă”! Amenzi uriașe!

Autobuze, microbuze, precum şi alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri au fost verificate în perioada 12 – 18 octombrie a.c., în cadrul acțiunii care se desfășoară conform calendarului de activități al Organizației Polițiilor Rutiere Europene – TISPOL, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Controalele polițiștilor au avut ca scop respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport, activităţi desfăşurate şi în contextul măsurilor de prevenire a răspândirii şi limitare a infectării cu virusul SARS CoV-2.

„În cele 7 zile au fost verificate aproape 500 de mijloace de transport în comun, respectiv aproape 600 de autovehicule de transport marfă, fiind aplicate 212 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 120.000 de lei. Pe categorii de autovehicule, sancţiunile aplicate sunt în număr de 138 pentru cele destinate transportului rutier de marfă şi 74 pentru cele de transport persoane.

Dintre sancţiunile aplicate, 40 au fost pentru viteză peste limita legală (28 pentru auto de transport marfă şi 12 pentru auto de transport persoane), 60 pentru nepurtarea centurii de siguranţă (36 pentru auto de transport marfă şi 24 pentru auto de transport persoane). Totodată, un conducător al unui autovehicul de transport persoane, cu capacitatea mai mare de 8+1 locuri, a fost depistat de poliţişti sub influenţa alcoolului, fiind sancţionat contravenţional şi fiindu-i reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile.

Ocazionat de verificările cu privire la normele circulaţiei pe drumurile publice, poliţiştii au fost verificat şi respectarea măsurilor de protecţie individuală, atât de către conducătorii auto cât şi de către pasageri, fiind aplicate 56 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 25.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Chiar dacă acţiunea la nivel european a ajuns la sfârşit, poliţiştii rutieri argeşeni vor fi în continuare la datorie, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi diminuarea riscului de implicare în evenimente rutiere.

Vă recomandăm să creșteți atenția şi să adoptaţi o conduită preventivă în toate deplasările, nu doar în perioadele în care se anunță acțiuni ale polițiștilor rutieri, să adaptați viteza la condițiile meteo și rutiere, nu doar atunci când vă așteptați să fiți înregistrați de RADAR, și să respectați regulile de circulație, care ne ajută pe toți, în calitatea de participanți la trafic, să ajungem cu bine la destinație”, precizează IPJ Argeș.

 

Transport de persoane, sub influența alcoolului

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Curtea de Argeş, care desfăşurau activităţi în cadrul acțiunii TISPOL TRUCK&BUS, au depistat un bărbat de 54 de ani, din Sălătrucu, care conducea un microbuz, efectuând transport public de persoane, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare mai mică decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ca urmare a abaterii constatate de poliţişti, bărbatul a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar permisul de conducere a fost reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de a conduce.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90