930×122 CUMPANA 5

descoperire

VIDEO: MIC TEZAUR DE MONEDE DE ARGINT, DESCOPERIT ÎNTR-O PĂDURE DIN ARGEȘ. CEA MAI VECHE PIESĂ DATEAZĂ DIN ANUL 140 ÎHR

Descoperire interesantă într-o pădure de lângă Beleți-Negreşti, la sfârșitul săptămânii trecute.

Citiți și: Programul Tezaur continuă cu dobânzi mai mari în septembrie

O echipă a grupului „Detecție Metale Pitești” (format din 20 de persoane pasionate de istorie și, mai ales, de detecția a metalelor într-o manieră responsabilă, al căror hobby e promovat și pe canalul de Youtube cu același nume), a localizat și scos la suprafață un mic tezaur de denari romani republicani.

„Este vorba de 10 monede de argint și 6 fragmente de monede de argint, cea mai veche fiind din anul 140 ÎHr, iar cea mai recentă, din anul 19 DHr, considerat a fi, cel mai probabil, și anul în care ar fi putut fi îngropate monedele”, a explicat, pentru ePitesti.ro, Alberto Tița, unul dintre membrii grupului.

Citiți și: ARGEȘENII POT CUMPĂRA NOI TITLURI DE STAT

„Micul tezaur a fost predat Direcției de Cultură Argeş, urmând să fie expertizat”, explică Silviu Roșu, un alt membru al echipei.

 

Monedele vor fi evaluate de Muzeul Județean Argeș, urmând ca, în funcție de concluziile expertizei, echipa care a făcut descoperirea să primească o recompensa de 30% din valoarea micului tezaur, la care s-ar putea adaugă un procent de 15 % din valoarea acestuia, dacă monedele vor fi clasate ca “tezaur” în patrimoniul național.
Zona în care s-a făcut descoperirea va fi cercetată de arheologi profesioniști.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

570×90 MAIA