Donaris 930 x 122

abuz de putere

Video – O piteșteancă acuză un polițist că o amendează pentru că i-ar fi refuzat avansurile

O piteșteancă acuză faptul că un polițist din cadrul IPJ Argeș, Secția 2 Poliție Pitești o urmărește în trafic și o amendează intenționat pentru că i-ar fi refuzat avansurile.

Citiți și: Nenorocire! Un polițist și-a încheiat socotelile cu viața, în timpul serviciului

Motivele pentru care reclamanta Cristina Georgiana Tudora (foto) susține acest lucru sunt legate de o întâmplare care a avut loc în luna aprilie a acestui an, în trafic, atunci când agentul în cauză a oprit-o și a sancționat-o contravențional pentru prima dată.

Citiți și: Un polițist a murit după ce a fost accidentat grav când dirija traficul

24 APRILIE 2021

Concret, în data de 24 aprilie 2021, tânăra în vârstă de 29 de ani, a fost oprită de către agentul de la Secția 2 Poliție Pitești, Mihai Chiva (foto) în timp ce se deplasa pe bulevardul Nicolae Bălcescu, în zona benzinăriei Mol din municipiul Pitești, pe motiv că în momentul în care a virat stânga în incinta stației Peco pentru a alimenta, a încălcat linia dublă continuă.

Ulterior, agentul i-a cerut actele, apoi, conform spuselor tinerei, acesta a început să i se adreseze familiar, la persoana I, pe un ton deloc formal, așa cum ar fi trebuit sau cum o impune uniforma: ”Ce faci, mă, Cristina? În ce cartier stai, ce cauți pe aici?. După ce i-ar fi răspuns succint la o întrebare, tânăra s-ar fi justificat în privința motivului pentru care a fost oprită în trafic, susținând faptul că linia continuă nu este vizibilă.

O PARTE DIN DECLARAȚIA RECLAMANTEI PUSĂ LA DISPOZIȚIA EPITEȘTI

Pentru faptul că a fost tare în gură, șoferița s-a ales totuși cu amendă.

La procesul verbal Cristina Tudora a cerut, ca pe lângă justificarea sa la abaterea constatată, să se treacă și atitudinea total neprofesionistă a agentului, lucru care nu s-a întâmplat din cauza faptului că, potrivit acesteia, agentul a considerat că acest lucru nu face obiectul procesului verbal.

În urma celor întâmplate, tânăra a contestat amenda în instanță, în prealabil mergând la Secția 2 Poliție Pitești, unde a făcut o plângere de care s-a ocupat comisarul șef de poliție din cadrul Secției 2 Poliție Pitești – Ion Gheorghe și Laurențiu Pătrașcu comisar șef de poliție – șeful Secției 2.

16 octombrie 2021

Seara trecută, în timp ce se afla pe strada Gârlei, din municipiu, același polițist ar fi urmărit-o, după spusele femeii și a sancționat-o din nou.

Acest lucru a făcut-o pe reclamantă să creadă că întâmplarea nu a fost deloc o coincidență, iar lucrurile au devenit personale. Nesimțindu-se vizată de semnalele polițiștilor, sâmbătă seara, ar fi avut loc chiar o scurtă urmărire printre blocuri. În cele din urmă, tânăra a oprit autoturismul, agentul confirmând faptul că semnalele luminoase o vizau de fapt pe ea.

„Controlul de rutină” s-a lăsat cu amendă și cu talonul reținut, motivul fiind o folie de 10 cm lipită pe parbriz.

 

În timpul verificărilor, observând că agentul nu poartă mască de protecție, tânăra i-a atras atenția în acest sens. Observațiile acesteia au rămas ignorate de polițist. Reamintim că, în contextul epidemiologic actual portul măștii de protecție pe raza județului Argeș, atât în spațiile închise cât și deschise, este obligatoriu.

Cristina Tudora consideră că întâmplarea de aseară nu a fost o pură coincidență: „Dacă mai aveam drum pe acolo (n.r cartier Găvana), sigur mai aveam incidente cu domnul polițist Chiva.

Imediat după evenimentul de sâmbătă seara, tânăra a prezentat public, pe grupul de Facebook ePitesti.ro ceea ce s-a întâmplat.

EPITESTI.RO A LUAT LEGĂTURA CU POLIȚIA ARGEȘ PENTRU TRANSMITEREA UNUI PUNCT DE VEDERE OFICIAL ÎN LEGATURĂ CU SITUAȚIA DE FAȚĂ, IAR PURTĂTORUL DE CUVÂNT AL IPJ ARGEȘ, FLORIN POPA, NE-A DECLARAT:

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, referitor la modul de acțiune al un agent de poliție din cadrul Poliției Municipiului Pitești, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Argeș a dispus efectuarea de verificări, urmând ca la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

De asemenea, în cadrul verificărilor au fost avute în vedere prevederile art. 65 lit. h din Legea 55/2020, privind purtarea măștii de protecție, motiv pentru care agentul a fost sancționat contravențional.

Referitor la aplicarea sancțiunilor contravenționale, orice persoană care a fost sancționată, are posibilitatea de a se adresa instanței de judecată competente, aceasta fiind singura instituție îndreptățită legal să dispună modificarea cuantumului amenzii aplicate sau anularea sancțiunii contravenționale.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

15 comentarii

  • Sergiu spune:

    Bună ziua
    Cred că domnișoara are dreptate ,dar și polițistul are acoperire legală
    Toate acestea se întâmplă că nu a eșit cum posibil își dorea politistul de la prima „intanlire ” și ia mai făcut și probleme cu șefii
    Sunt sigur că și alți polițiști au mai văzut scociul ăla dar nu au considerat că e o problemă de siguranță și să-i ia talonul sau săi de-a amendă ,dar așa sunt uni care aplică legea te verifică la ultimul detaliu , iei având mult mai multe probleme la mașini s-au făcând tot felul de greșeli de circulație ,dar de ei sunt legea

  • Ionescu spune:

    Ăsta e un milițian libidinos și tupeist,trebuie sancționat, să se învețe minte.

  • Eu spune:

    Eu zic că e invers, pentru că reclamanta a fost refuzată a vrut să se răzbune și l-a reclamat pe bietul polițist.
    Urât din partea ei.

  • Anca spune:

    Un …de polițist. Confirm ca același lucru l a patit și o prietena de a mea vara asta. Pentru un nimic i a dat o amenda maxima.. foarte arogant și lipsa de respect.
    Oricum se pare ca ii place sa dea amenzi mari fetelor in special celor sub 25 de ani.

  • Stoica spune:

    ‘smecherasul’ acesta mi-a dat și mie amenda pe nedrept, este făcută contestație . Are un caracter lipsit de bun simț și vorbește de sus ! Înainte de toate să nu uităm că suntem oameni și că nu o uniforma îți drepturi depline !

  • Nu conteaza spune:

    Te rog sa nu publici comentariul meu, s ar putea să și dea seama cine sunt și vreau să conduc în continuare! Mersi

  • Vali Tra spune:

    (EU) Mare frustrat(ă). Dacă faci parte din structura MAI. șterge comentariul ca e de ajuns sa fie o râgâlie în sistem ca să facă de ris oameni integri!

  • Bonteanu spune:

    Eu cred ca ,,duamna” in cauză, apelează la astfel de tertipuri tocmai pentru a i se anula amenzile.Tipic românesc, incalcă legea cu bună știință apoi dă vina pe politist. Oare a obligat-o cineva sa încalce legea ? Trebuie să ne obișnuim cu asta: gresesti-platesti. Din articol nu reiese nicicum că i-ar fi făcut avansuri.

  • florinalex spune:

    punctul de vedere al miliției este ok. din punctul ei de vedere ca instituție. dar… as propune altceva: da, sa ai dreptul de a contesta în instanta o sancțiune, însă, DACĂ ACEASTA NU ESTE ÎNTOCMITĂ CORECT SAU LEGAL, ATUNCI CEL CE A STABILIT ACEA CONTRAVENȚIE SA O PLĂTEASCĂ! a??? ce-ar mai fi? ar fi fain. abia atunci toți milițienii ar da buluc la biblioteca sa învețe legislație! am avea niște agenți exemplar. ca… pe banii lor, trebuie sa performeze. asa cum este acum, îți trântește o amenda și du-te la instanta. bani și timp pierdut. iar dacă câștigi în instanta, pe incompetent îl doare fix în gaura broaștei de la portbagaj.

  • A.C spune:

    Da,adevarat florinalex.acum vreo trei ani ma opreste un polițist la faget,jud TM,cu o masina cu care venisem in concediu din GB.si pe un ton superior imi spune sa dau jos numerele de înmatriculare pt ca sunt ilegale.putin mirat il rog sa verifice masina prima dată,chiar il ajut cu două situri pe care se pot verifica,DVLA si ASKMID.raspunsul stupefiant,dat cu o superioritate maxima este ca eu il cred prost,doar GB nu este in Uniunea Europeana sa poata el verifica..dupa doua ore in care un superior il lămurește ca se face de râsul târgului,plin de tupeu,imi da actele si imi spune ceea ce vorbeste florinalex:oricum,daca ma dai in judecata,nu ma dai pe mine,dai politia romana.mie nu ai ce mi face.am aflat ca era din satul Răchită,langa Faget,probabil un om de nimic angajat pe o jumătate de vițel si o putina cu brânză.era pe vremea PSD ului cand multe se făceau pe șpagă,pupincuristi având posturi călduțe in care își puteau etala in voie puterea si prostia.bine ca a veni DNA UL si a mai băgat putin frica in ei,din pacate mulți idioți încă există in institutiile statului si nu ai ce sale faci.te judeci cu statul si daca câștigi pe prost il doare in cot,nu raspunde pt nimic.precizez ca era cu mult timp înainte sa se vorbeasca macar de brexit,altfel era poate de inteles.cred ca prin 2008 sau 2009..dim păcate,scursuri exista si in prezent si fac de ras toata instituția,politia pierzând respectul populație si fiind văzuți ca niște trepadusi folosiți pt plata unor polițe de catre mai marii judetelor.bleahhh.

  • 1Oarecare spune:

    Polițistul asta pe care îl arătați cu degetul pentru faptul ca o pitipoanca incerca sa scape de o amenda, aruncând cu noroi și inventând tot felul de lucruri ca să scape ușor, a salvat acum 2 săptămâni viata unui copil. Este un om care își face datoria. Este unul dintre polițiștii care fac cinste secției 2 și orașului Pitești.

  • Sile Prundu spune:

    Sunt multe fete care patesc asta eu am vazut asta si la sala la Elissyum …le incearca cu avansuri si daca nu raspund cum vrea el le urmareste in trafic si le amendeaza pt orice e si cazul unei fete cunoscute in Pitesti, Timeea Radoi..aceleasi lucruri le a patit si ea!

  • Necunoscut spune:

    Inca o dovada clara a faptul ca lumea vorbeste mult si prost. De ce vorbesti fara sa cunosti situatia ? (Vb de povestea cu Timeea). Inainte de a afirma niste lucruri si de a aduce niste acuzatii unui om, documenteaza-te! Nu arunca cu noroi in oameni doar pt simplul faptul ca tu nu-i suporti.daca nu as fi cunoscut cu lux de detalii povestea Timeei nu ti as fi dat replica, nu are nicio legatura cu faptul ca el a abordat-o.

  • Necunoscut spune:

    Iar domnisoara din articol ar trebui mai intai sa-si asume greselile care le face in trafic! Poate ar fi vrut ea sa-i faca el avansuri , dar nicio sansa . Frustrarea pt unele femei e mare !

  • Bogdan spune:

    Domnisoara a mai avut de-a face cu un politist cand era mai tinerica, el chiar i-a facut avansuri si ea a acceptat, nu dau numele politistului de la sectia 3 pt ca are familie, copil (si atunci avea, dar tipei nu i-a pasat de familia lui). Avea pe atunci aceasta domnisorica un bmw cu nr de OT.. KRS Frecventau vila florica.
    Nu inteleg din articol ce avansuri i-a facut acest Mihai Chiva, daca intradevar se dovedeste ca ar fi amendat-o pe nedrept, ceea ce nu reiese din articol, atunci sa plateasca, dar ea sa nu se mai dea sfanta cand stie cine e, o amanta ieftina 😉

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90