Donaris 930 x 122

hotărâre cjsu

Masca de protecție obligatorie în tot județul Argeș

În urmă cu puțin timp, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș a adoptat Hotărârea Nr. 71 prin care s-au impus noi măsuri în județ.

Citiți și: CJSU: O nouă Hotărâre pentru județul Argeș

Cea mai importantă măsură o reprezintă purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise din toate localitățile din Argeș, indiferent de rata de infectare.

Reamintim că, până astăzi, masca de protecție era obligatorie atât în spațiile închise, cât și deschise, doar în localitățile în care indicele de incidență depășea 6/1.000 de locuitori.

Citiți și: CJSU Argeş, ultima oră: Fără petreceri de Halloween şi Sumedru în judeţ

Art.1.

Se constată la data de 11.10.2021, incidența cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în unitațile administrativ ­teritoriale din județul Argeș conform anexei 1, parte din prezenta hotărâre pentru care se vor aplica măsurile prevăzute în H.G. nr. 1090/2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare;

Art.2.

In condițiile în care nu se constată o creștere substanțială a incidenței cumulate a cazurilor de COVID-19 la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Argeș și, implicit, încadrarea acestor unități administrativ-teritoriale în alte limite de incidență, prezenta hotărâre urmează a fi reevaluată, la finalul perioadei menționate in anexă;

Art.3.

Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție astfel încât să acopere gura și nasul, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice închise și deschise de pe raza administrativ-teritorială a județului Argeș, cu excepția cazurilor prevăzute de lege;

Art.4.

Medicii și asistenții școlari care deservesc unitățile de învățământ al căror scenariu de funcționare impune participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la cursuri online, vor fi delegați în această perioadă la Direcția de Sănătate Publică Argeș, unde vor suplimenta personalul implicat în desfășurarea anchetelor epidemiologice.

Art.5.

În spațiile comerciale de tip supermarket, hypermarket unde există sisteme alternative de manipulare a produselor de tipul cărucioarelor /coșurilor de cumpărături cu roți si a coșurilor de mână se va renunța la utilizarea coșurilor de mână. Nu este permis accesul în spațiile comerciale a persoanelor care nu utilizează un sistem de manipulare al produselor.

Vezi întreaga Hotărâre, AICI.

Foto descriptiv: BZI

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3