930 x122 grota rece

coronavirus

CJSU, acum: o nouă Hotărâre pentru judeţul Argeş

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a emis HOTĂRÂREA NR. 69 privind noi măsuri care se aplică în judeţ. S-a avut în vedere Lista localităților din județul Argeș clasificată conform incidenței  – actualizată la data de 08.10.2021.

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

LISTA LOCALITĂŢILOR AFECTATE, AICI

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş întrunit în şedinţă extraordinară în data de 08.10.2021, ora 13.00 a luat următoarea HOTĂRÂRE:

Art.1.

Se constată la data de 08.10.2021, incidența cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în unitațile administrativ­ teritoriale din județul Argeș conform anexei 1, parte din prezenta hotărâre pentru care se vor aplica măsurile prevăzute în H.G. nr. 932 din 09.09.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 septembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare;

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

Art.2.

În condițiile în care nu se constată o creștere substanțială a incidenței cumulate a cazurilor de COVID-19 la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Argeș și, implicit, încadrarea acestor unități administrativ-teritoriale în alte limite de incidență, prezenta hotărâre urmează a fi reevaluată, la finalul perioadei menționate in anexă.

Art.3.

Desfășurarea activității operatorilor economici din județul Argeș se va realiza cu respectarea condițiilor de limitare a răspândirii COVID-19 stabilite prin ordinele comune ale ministerelor de resort care vor stabili concret numărul maxim de persoane cărora le este permis, simultan, accesul în interiorul incintelor acestora raportat la suprafața obiectivelor;

Art.4.

(1) Comitetele Locale pentru Situații de Urgentă din unitățile administrativ­ teritoriale din județul Argeș vor proceda cu celeritate la informarea persoanelor fizice/juridice, autoritățile și instituțiile publice cu privire la măsurile dispuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, atât prin mass-media, cât și prin afișaj în locuri publice;

(2) Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din unitățile administrativ­ teritoriale din județul Argeș vor iniția campanii de informare cu privire la conștientizarea persoanelor fizice și juridice asupra măsurilor de protective sanitară împotriva virusului Sars-Cov-2, a măsurilor de obligativitate a purtării măștii de protective în spațiile închise și spațiile publice aglomerate, precum și a vaccinării împotriva virusului Sars-Cov-2.

Art.5.

Începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri își încetează aplicabilitatea articolul 1 din HCJSU nr. 68 din 06.10.2021;

Art.6.

(1) Secretariatul Tehnic Permanent al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş va comunica prezenta hotărâre tuturor entităților responsabile cu aducerea sa la îndeplinire, pentru luare la cunoştinţă şi conformare.

(2) Conducătorii instituțiilor/entităților publice din județul Argeș vor asigura punerea în aplicare a dispozițiilor prezentei hotărâri, în caz contrar intrând sub incidența sancțiunilor prevăzute de lege.

(Foto: descriptiv)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3