Donaris 930 x 122

hotărâre cjsu

CJSU Argeș, Hotărâre emisă acum pentru tot județul

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș a emis, astăzi, Hotărârea nr. 35 care conține măsurile aplicabile în localitățile din județ.

Citiți și: CJSU: O nouă Hotărâre pentru județul Argeș

Documentul conține și măsuri specifice pentru unitățile de învățământ.

HOTĂRÂREA, AICI

Citiți și: CJSU Argeş, ultima oră: Fără petreceri de Halloween şi Sumedru în judeţ

Anexele aferente: Anexa 1 și Anexa 2

„În ședinta Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de astăzi, s-a aprobat scenariul de funcționare a unităților școlare prevăzute în Anexa nr. 1 a Hotărârii Nr. 35 din data de 21.05.2021.

Localitățile (unde rata de incidență este mai mare de 1/1.000 de locuitori) în care activitățile școlare se vor desfășura în scenariul 2 sunt următoarele: Cepari, Nucșoara, Valea Iașului, Lerești, Sălătrucu, Arefu, Cotmeana, Priboieni, Vulturești, Bughea de Sus, Bughea de Jos, Albota, Municipiul Curtea de Argeș, Brăduleț, Berevoești, Schitu Golești, Morărești, Dobrești, Buzoești, Țițești, Bascov, Municipiul Câmpulung și Oarja.

Scenariul 2 presupune participarea zilnică, cu prezență fizică, în unitățile de învățământ a tuturor preșcolarilor și a elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a, a celor din anii terminali din invățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea tuturor normelor de protecție.

În restul localităților din județ, participarea elevilor la activitățile școlare se va face conform scenariului 1, care prevede participarea fizică zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea tuturor normelor de protecție.

De asemenea, au fost adoptate măsuri specifice ratei de incidență pentru Nucșoara, care a depășit pragul de 3/1.000 de locuitori.

Măsuri privind activitatea operatorilor economici

În plus, față de măsurile prevăzute pentru activitatea operatorilor economici din domeniul restaurantelor și cafenelelor, pensiunilor, hotelurilor și sălilor de sport/fitness, se permite activitatea cu publicul în spații închise folosind până la 70% din capacitatea spațiului dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului Sars-CoV-2 (pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare), prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR (nu mai vechi de 72 de ore) sau rezultatul negativ al unui test antigen rapid (nu mai vechi de 24 de ore). Această măsură se aplică în localitățile unde rata de incidență este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Măsurile adoptate intră în vigoare din 22.05.2021, ora 00:00.

Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de astăzi a fost adoptată exclusiv în baza propunerilor formulate către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, de consiliile de administrație ale unităților de învățământ din județul Argeș, având în vedere rata incidenței cumulate la nivelul fiecărei localități, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori”, a transmis Cancelaria Prefectului Județul Argeș.

(Foto: descriptiv)

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90