930×122 CAPRA 5

masuri coronavirus

Internări și intervenții chirurgicale suspendate în toată țara

Luni seara, la finalul ședinței de Guvern, șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că unitățile sanitare publice din toată țara vor suspenda, pentru 30 de zile, internările și intervențiile chirurgicale care nu reprezintă urgențe, din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid-19.

Citiți și: CJSU Argeş, măsuri valabile acum în tot judeţul

„Cifrele continuă să crească, aproape avem o cifra dublă față de lunea trecută. Nu vedem încă o tendința de plafonare sau de scădere. Din acest motiv, după discuții cu cei de la Ministerul Sănătății, suntem nevoiți să emitem un ordin pe 30 de zile care prevede că managerii unităților sanitare publice cu paturi dispun măsuri pentru suspendarea internărilor pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate”, a declarat Raed Arafat

Excepție de la prevederi fac urgențele, femeile însărcinate care necesită controale obligatorii, pacienții cu afecțiuni oncologice cronice sau care necesită proceduri de dializă.

Citiți și: Argeş: Hotărâre CJSU. Acces în restaurante cu certificatul COVID

Astfel de măsuri au fost aplicate, conform spuselor lui Raed Arafat, pe baza analizei medicului curant de specialitate. De asemenea, acesta a mai precizat că medicul respectiv va argumenta în foaia de observaţie care este motivaţia medicală ce impune necesitatea internării pacienţilor.

„Adică, fiecare caz este analizat de medicul care tratează cazul respectiv şi decide dacă poate fi reprogramat, poate fi amânat sau dacă trebuie neapărat să fie tratat în această perioadă în unitatea respectivă”, a menționat șeful DSU.

Foto descriptiv

 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3