EcoMoto 930×122

Magazine inchise

Piteşti, în zona fierbinte. Se profilează un FIASCO al autorităţilor legat de închiderea magazinelor

Piteştiul este la o aruncătură de băţ de pragul de incidenţă 4 la mia de locuitori (3,93, conform celui mai recent raport), acesta fiind rezultatul cumulării numărului de noi cazuri de la zi la zi. Astfel, dacă tendinţa se menţine, municipiul reşedinţă de judeţ va intra sub restricţiile care obligă la închiderea magazinelor de la ora 18 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

Citiți și: S-a decis! Se închid magazinele în weekend?

De asemenea, cetăţenii vor fi obligaţi să intre în case de la ora 20 şi să nu părăsească domiciliul fără motive bine întemeiate, specificate în declaraţia pe propria răspundere.

Nu ar fi o premieră în Argeş, alte patru localităţi (Valea Iaşului, Lereşti, Budeasa, Morăreşti) fiind deja supuse acestor măsuri, prin Hotărârea nr. 23 a CJSU Argeş.

Citiți și: CJSU Argeș: La noapte, de la ora 0:00, intră în vigoare noile restricții. Toate localitățile, AICI

Şi Bucureştiul face parte din categoria oraşelor „strânse” cu laţul.

Cel mai interesant aspect este, însă, că această măsură a închiderii de la ora 18 a magazinelor pare să fie un fiasco.

Au fost semnalate mari aglomerări şi, în acest sens, prefectul Capitalei a anunţat: „Vom avea discuții cu marii retaileri și magazinele mici pentru a vedea care a fost comportamentul clienților. În funcție de aceste analize, săptămâna viitoare le vom solicita de la comercianți, vom lua măsuri”, a declarat prefectul Alin Stoica.

Libertatea titrează: Programul magazinelor din București, revizuit de prefect, după aglomerația din weekend.

(Foto: descriptiv)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90