930×122 CAPRA 5

masuri coronavirus

Condiții pentru românii care vor să intre în Bulgaria, de la 1 septembrie

La o lună după eliminarea tuturor restricțiilor pentru români la intrarea în Bulgaria, în cursul zilei de astăzi, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că autoritățile de la Sofia au rectificat condițiile de intrare în Bulgaria, în contextul pandemiei de Covid-19.

Citiți și: CJSU Argeş, măsuri valabile acum în tot judeţul

Noile măsuri urmează să fie aplicate începând cu data de 1 septembrie.

Cetățenii români pot intra pe teritoriul Bulgariei doar dacă prezintă un test negativ sau certificatul digital european COVID-19 care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală.

Citiți și: Internări și intervenții chirurgicale suspendate în toată țara

Potrivit noilor dispoziții, persoanele care ajung din România (țară care încă se menține în zona verde), în Bulgaria, o pot face sub condiţia prezentării, pe lângă actele de călătorie, a unuia dintre următoarele documente:

– un certificat digital european COVID-19 care atestă vaccinarea sau un document similar, care conţine aceleaşi date precum certificatul digital european COVID-19;

– un certificat digital european COVID-19 care atestă vindecarea sau un document similar, care conţine aceleaşi date precum certificatul digital european COVID-19;

– un certificat digital european COVID-19 care atestă testarea sau un document similar, care conţine aceleaşi date precum certificatul digital european COVID-19.

Aceste condiții nu se aplică persoanelor care tranzitează teritoriul Bulgariei, în cazul în care se garantează părăsirea imediată a teritoriului acestui stat şi nici copiilor cu vârsta de până la 12 ani, a precizat MAE într-un comunicat.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe reamintește românilor că pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: 0035929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Aceștia mai au la dispoziție și telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: 00359879440758, în cazul în care se confruntă cu situații de urgență.

Foto descriptiv: GorjOnline

 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3