Kaia 930 x 120

masuri coronavirus

Florin Cîțu: „Nu luăm în calcul o carantinare. Mergem în direcția relaxării.”

Premierul României, Florin Cîțu a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că nu va exista un lockdown. Declarația Premierului vine după afirmațiile secretarul de stat, Andreea Moldovan, care a susținut faptul că o carantinare la nivel național, chiar și de două săptămâni, „ar face minuni”.

Citiți și: CJSU Argeş, măsuri valabile acum în tot judeţul

Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni”, a fost declarația Andreei Moldovan la DigiFM.

Florin Cîțu a afirmat că a purtat o discuție cu secretarul de stat și precizează faptul că afirmațiile acesteia au fost doar un exemplu teoretic și nu se pune problema unei astfel de propuneri.

Citiți și: Internări și intervenții chirurgicale suspendate în toată țara

Am avut o discuție cu doamna secretar de stat și vă dădea un exemplu teoretic. Anul trecut, toate discuțiile despre carantinare se învârteau în jurul a două săptămâni, pentru că asta era discuția despre virus. Trebuie să stai în casă 14 zile pentru a scăpa de virus, era o discuție teoretică, nu era o discuție ipotetică, nu era o propunere”, au fost explicațiile lui Florin Cîțu.

Ca să vă răspund mai clar, nu luăm în calcul o carantinare, m-am opus din primul moment, am spus că nu va exista un lockdown generalizat în România. Mergem în direcția relaxării, dar cu această condiție, să ne vaccinăm cu toții. 1 iunie se poate întâmpla doar dacă ne vaccinăm, altfel nu avem șanse”, a mai precizat premierul, făcând referire la declarațiile făcute zilele trecute, potrivit cărora de la 1 iunie se poate discuta „despre revenirea la normalitate”.

(Foto descriptiv)

Kaia 555×222
570 X 90 CAPRA 3