EcoMoto 930×122

masuri coronavirus

Florin Cîțu: „Nu luăm în calcul o carantinare. Mergem în direcția relaxării.”

Premierul României, Florin Cîțu a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că nu va exista un lockdown. Declarația Premierului vine după afirmațiile secretarul de stat, Andreea Moldovan, care a susținut faptul că o carantinare la nivel național, chiar și de două săptămâni, „ar face minuni”.

Citiți și: CJSU Argeş, măsuri valabile acum în tot judeţul

Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni”, a fost declarația Andreei Moldovan la DigiFM.

Florin Cîțu a afirmat că a purtat o discuție cu secretarul de stat și precizează faptul că afirmațiile acesteia au fost doar un exemplu teoretic și nu se pune problema unei astfel de propuneri.

Citiți și: Internări și intervenții chirurgicale suspendate în toată țara

Am avut o discuție cu doamna secretar de stat și vă dădea un exemplu teoretic. Anul trecut, toate discuțiile despre carantinare se învârteau în jurul a două săptămâni, pentru că asta era discuția despre virus. Trebuie să stai în casă 14 zile pentru a scăpa de virus, era o discuție teoretică, nu era o discuție ipotetică, nu era o propunere”, au fost explicațiile lui Florin Cîțu.

Ca să vă răspund mai clar, nu luăm în calcul o carantinare, m-am opus din primul moment, am spus că nu va exista un lockdown generalizat în România. Mergem în direcția relaxării, dar cu această condiție, să ne vaccinăm cu toții. 1 iunie se poate întâmpla doar dacă ne vaccinăm, altfel nu avem șanse”, a mai precizat premierul, făcând referire la declarațiile făcute zilele trecute, potrivit cărora de la 1 iunie se poate discuta „despre revenirea la normalitate”.

(Foto descriptiv)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90