NOR CURIER 930X122

masca obligatorie

O nouă combinaţie „câştigătoare”: să purtăm două măşti concomitent

Este deja de notorietate faptul că autorităţile din România preiau anumite strategii ale oficialilor de peste graniţe, când vine vorba de măsuri împotriva coronavirusurilor. Dacă urmărim firul epic al crizei Covid, observăm cu uşurinţă că numeroase măsuri impuse în statele din primul eşalon pandemic (SUA, Marea Britanie, Germania, Italia – vezi top 10 AICI) au fost adoptate ulterior şi la noi.

Citiți și: CJSU Argeş, măsuri valabile acum în tot judeţul

Din acest motiv, nu ar fi de mirare dacă vom fi obligaţi să purtăm, la un moment dat, două măşti una peste alta. Cercetătorii americani tocmai au ajuns la concluzia că utilizarea a două măști concomitent ar putea reduce semnificativ riscul de a contacta noul coronavirus, susţin medicii de la Centrele de Control şi Prevenire a Bolilor din SUA, citaţi de oficiali din Sănătate.

Combinaţia „câştigătoare” este masca chirurgicală, peste care punem masca de pânză.

Citiți și: Internări și intervenții chirurgicale suspendate în toată țara

Rezultatele experimentului indică faptul că masca chirurgicală a blocat singură 42,0% din particule dintr-o tuse simulată, iar masca de pânză a blocat singură 44,3%. Combinația cu dublă-mască a blocat 92,5% din particulele de tuse.

(Foto: descriptiv / Sursa: Reuters)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3