930 pe 122 COSTACHE

masuri coronavirus

CJSU Argeş: noi măsuri în contextul pandemiei Covid. Se aplică în tot judeţul

Comunicat de presă – Ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

Citiți și: CJSU Argeş, măsuri valabile acum în tot judeţul

Având în vedere H.G. nr. 826/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 11 august 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş s-a întrunit în şedinţă extraordinară, astăzi, 10.08.2021 și a stabilit măsurile ce se vor aplica pe o perioada de 14 zile începând cu data de 11.08.2021 ora 00.00.

MĂSURI STABILITE

Măsurile stabilite prin Hotărârea nr. 51 din data de 10.08.2021 se vor aplica în toate localitățile din județul Argeș, ca urmare a incidenței cumulate la 14 zile mai mică sau egală cu 2/1.000.

Citiți și: Internări și intervenții chirurgicale suspendate în toată țara

Principalele modificări ce au survenit ca urmare a adoptării Hotărârii nr. 51 din data de 10.08.2021 vizează următoarele categorii de activități:

Mitingurile și demonstrațiile pot fi organizate cu un număr de participanţi de maximum 500 de persoane cu respectarea următoarelor măsuri:

– purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toţi participanţii;

– dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care sosesc în spaţiul în care se desfăşoară mitingul sau demonstraţia;

– menţinerea distanţei fizice de minimum 1 metru între participanţi şi asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp/persoană, acolo unde este posibil;

– dezinfectarea mâinilor persoanelor care distribuie eventuale materiale pe perioada desfăşurării mitingului sau a demonstraţiei;

– aplicarea regulilor de igienă colectivă şi individuală pentru prevenirea contaminării şi limitarea răspândirii virusului SARSCoV-2.

Competițiile sportive se pot desfășura în spațiile închise sau deschise cu participarea spectatorilor vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare până la capacitatea maximă a spațiului.

CONCERTE ŞI EVENIMENTE PUBLICE

Concertele, festivalurile publice și private sau alte evenimente culturale se pot organiza și desfășura în aer liber cu participarea a cel mult 75.000 de spectatori şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

La activitățile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber pot participa cel mult 50 de persoane care nu locuiesc împreună. Activitățile recreative si sportive sunt stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, după caz, cu ministrul tineretului şi sportului, ministrul mediului, apelor şi pădurilor sau ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale.

Operatorii economici licențiați în în domeniul jocurilor de noroc își pot desfășura activitatea cu publicul la capacitatea maximă a spațiului.

Modificările celorlalte măsuri aplicabile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 pentru următoarele 14 zile vizează modificarea numărului de participanți și capacitatea spațiului în care pot desfășura activitatea operatorii economici.

Hotărârea nr.51 din data de 10.08.2021 a Comitetului Județean Pentru Situații de Urgență Argeș poate fi consultată în integralitate, AICI.
(Foto: descriptiv)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Uuiok spune:

    Sutele de tone de gunoaie aduse și din afară, ma întreb oare, nu sunt mai periculoase decât Covid? Unde se ard deșeurile din spitale? Milioanele de măști aruncate la coșul de gunoi???Sutele de tone de gunoi adus din Europa? România este groapa de gunoi a Europei!!! Domnilor redactori de presă, de ce nu ziceți nimic despre astfel de lucruri, mai grave decât acest „virus” ?! Sunt o grămadă de anchete făcute pe această temă, dar nimeni nu vede nimic, decât vaccin și covid! Deșeurile de care vorbesc sunt mult mai periculoase! Asa zisul erbicid AGENT ORANGE , va spune ceva????

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Donaris 570×90