NOR CURIER 930X122

elevi

Pitești. Elevi de la „Brătianu”: Se va fuma în băi sau în liceu, e mai rău!

Pitești. Elevi de la „Brătianu”: Se va fuma în băi sau în liceu, e mai rău!

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Senatul a adoptat tacit, luni, o propunere legislativă de modificare a Legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun prin care fumatul este interzis minorilor în școli și în jurul acestora, plus în alte locurile publice, arată edupedu.ro.

Proiectul prevede „interzicerea consumului de tutun persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţii economice, mijloace de transport, autogări, gări şi aeroporturi de stat şi private şi în unităţile de învăţământ public sau privat, precum şi pe o rază de 200 m în jurul acestora”.

Citiți și: Atenție! Amenzi pentru elevi!

Amenda ar urma să fie între 100 și 500 de lei.

O echipă ePitești a stat de vorbă cu mai mulți tineri și nu numai pentru a afla care este părerea lor cu privire la această propunere legislativă.

Consider că nu este o lege atât de bună. Fumatul nu se va opri în niciun caz, ar fi bine măcar până la 15-16 ani, altfel vor sta ascunși și va fi o problemă mai mare. Se va fuma în băi, în incinta liceului, ceea ce va fi o problemă mai mare”, spune un elev intervievat.

„Nu consider că se va rezolva o problemă și că se vor opri copiii din fumat (…) Intențiile sunt bune, dar practica nu mi se pare întocmai potrivită”, adaugă un alt adolescent.

„Atâta timp cât nu se fumează în incinta liceului e sută la sută în regulă și mi se pare că într-un spațiu public și deschis e în regulă să fumezi”, spune altcineva.

„Trebuie peste tot să nu se fumeze”, ne declară un vârstnic.

Declarațiile pe larg, în următorul material:

 

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Reporter: Gabriela Neacșu

Operator video: Mihai Neacșu

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90