Donaris 930 x 122

autobuz

Pitești. Scandal într-un autobuz Publitrans!

Update: Pitești. Scandal într-un autobuz Publitrans!

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

Au apărut imagini video de la incidentul petrecut aseară în autobuzul Publitrans:

Pitești. Șocant! Un copil a fost bătut într-un autobuz Publitrans

Citiți și: Un piteștean de 18 ani a vrut să impresioneze cu orice preț

Un incident șocant s-a produs aseară, într-un autobuz Publitrans, care circula pe linia 2.

Poliția Argeș precizează:

„În seara zilei de 13 ianuarie a.c., polițiștii piteșteni au fost sesizați cu privire la o stare conflictuală care ar fi avut loc într-un mijloc de transport în comun.

La fața locului au intervenit polițiștii de ordine publică din cadrul Secției 2 Poliție Pitești, care au identificat pe cei implicați.

Din primele verificări s-a stabilit că un minor, de 16 ani, ar fi fost agresat de alți minori, cu vârste între 16 și 12 ani, toți cei implicați fiind dintr-o localitate limitrofă față de municipiul Pitești.

Minorul agresat s-a deplasat la o unitate medicală, iar ulterior, acestuia i-a fost adus la cunoștință, în prezența unui părinte, faptul că are dreptul să depună plângere prealabilă sub aspectul săvârşirii infracțiunii de loviri sau alte violențe, conform art. 193 din Codul Penal, precum și termenul pentru introducerea plângerii prealabile.

De asemenea, tot în cursul serii, părinții celorlalți 4 minori implicați au fost invitați la sediul poliției. În urma verificărilor, aceștia au fost sancționați contravențional ca urmare a nesupravegherii minorilor, fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de 1.400 de lei, conform Legii 61/1991R privind normele de conviețuire socială.

De asemenea, față de cei 4 minori a fost dispusă amprentarea și fotografierea, în vederea introducerii în bazele de date ale Poliției.

Aspecte legale:

Legislația penală prevede o serie de infracțiuni, având pedepse și măsuri preventive diferențiate în funcție de gradul de pericol social, iar pe lângă necesitatea existenței la dosar a probelor, sunt impuse unele condiționări.

Astfel, în cazul săvârșirii unor anumite infracțiuni (spre exemplu, infracțiunile de loviri sau alte violențe, distrugere, sau cea de amenințare), punerea în mișcare a acțiunii penale este condiționată de formularea plângerii prealabile.

Termenul pentru introducerea plângerii prealabile este, conform art. 296 din Codul de Procedură Penală, de <<3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei>>”.

Foto: Arhivă ePitești/ Descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

3 comentarii

  • Anonim spune:

    Erau într-un 2 și veneau dinspre Bascov? Se îndreptau spre bibliotecă și nu s-au mai înțeles asupra paradigmelor culturii iacobine și impactul thermidorienilor?

  • Luminita Maria spune:

    Cum este posibil sa nu ai siguranța nici macar într-un mijloc de transport în comun,cum este posibil acești copii sa tina in brate violența, nu știu câte griji au de sunt asa agitati.
    Oare nu ar trebui să fim uniți, sa nu ne ranim singuri ,sa avem grijă de viețile noastre,cine a greșit sa plătească inzecit, poliția sa controleze tinerii după o oră târzie, chiar autobuzele sa aibe prezenta unui paznic măcar asupra serii sau pe timpul nopții,.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3