930 x122 grota rece

Pitesti

(VIDEO) ACUM, ÎN PITEȘTI: AU ADUS STEAGUL UE ÎNAPOI

UPDATE (ORA 18.20): Manifestanții au ajuns în Piața ”Vasile Milea” din centrul Piteștiului. Protestatarii scandează, printre altele ”Vrem justiție, nu corupție!”

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

UPDATE (ORA 18:10): Protestatarii se îndreaptă spre Piața ”Vasile Milea”.

Citiți și: Toată lumea o căuta pe Armina-Maria. Iar ea plecase la iubit!

Pitești: Au adus steagul UE înapoi. Un protest se desfășoară la această oră în centrul Piteștiului. Protestul este organizat de Traian Paparete, reprezentant al Asociaţiei civice argeşene (membră a reţelei civice naţionale Contract România) – Adevăr și Dreptate Argeşean – #ActivAG Piteşti, potrivit Jandarmeriei Argeș. 

Conform sursei citate, manifestația are ca principal scop ”continuarea operaţiunii „Aducem steagul înapoi”, pornită din Bruxelles, de unde au fost luate două steaguri ale Uniunii Europene, care vor ajunge la Guvernul României pe data de 6 martie 2018, acolo unde vor fi predate premierului Viorica Dăncilă”.

Totodată, un alt motiv al protestului este ”comportamentul pe care majoritatea parlamentară PSD-ALDE îl are faţă de justiţia din România în general.”

Protestul, unul autorizat de municipalitate, este programat să se desfășoare până la ora 19:30.

Protestatarii s-au întâlnit în fața Primăriei Pitești, de unde urmează să plece spre Piața ”Vasile Milea”.

”Steagurile UE se întorc în București! Vrem ca România să rămână o țară pro europeană! Drumul lor a pornit de la Bruxelles, trecând prin principalele orașe europene în care trăiesc numeroși români.

Pe data de 6 martie vor fi depuse la Guvernul României, acolo unde le este locul, chiar dacă PSD le-a înlăturat imediat după învestirea premierului Dăncilă.” transmite organizatorul protestului, Traian Paparete.

Protestatari din diaspora şi din ţară au început, luna trecută, acţiunea “Aducem steagul înapoi” în contextul în care la învestirea Guvernului Dăncilă steagurile UE au lipsit din fotografiile oficiale. Steagurile au ajuns în România pe data de 24 februarie.

Nu este pentru prima dată când reprezentanții Asociației civice argeșene desfășoară activități de protest (un exemplu, AICI).

Membrii organizației militează ”pentru o Românie modernă, pentru reformarea clasei politice și pentru susținerea luptei anticorupție.”

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3