930×122 CUMPANA 5

cărturan

(VIDEO) „CĂRTURAN” ARE PROIECȚIE SPECIALĂ ÎN MIOVENI

„Cărturan”, lungmetrajul de debut al lui Liviu Săndulescu, va fi difuzat pe 22 noiembrie 2019, de la ora 17, la Centrul Cultural Mioveni.

Citiți și: Scandal monstru într-o sală de cinema! A venit Poliția și a oprit filmul

Intrarea pentru public va fi liberă, în limita locurilor disponibile. Vârsta pentru vizionarea filmului este de peste 12 ani.

Proiecția este organizată de Primăria orașului, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni, iar la finalul filmului va avea loc o sesiune de întrebari și răspunsuri (Q&A) cu regizorul și actorii/echipa.

Citiți și: ”Moș Crăciun vine și la tine!”, campanie marca Centrul Cultural Mioveni

“Este un film plin de emoție, condus extrem de minuțios de Liviu, o poveste cu care nu ai cum să nu empatizezi și care te va lăsa, la final, cu câteva întrebări la care să-ți găsești propriul răspuns”, mărturisește Anca Puiu, producătorul filmului.

Viaţa lui Cărturan, un bărbat de 60 de ani, este dată peste cap când află că, din cauza unei boli incurabile despre care nu ştia nimic, mai are de trăit foarte puţin.

Situaţia lui este cu atât mai complicată cu cât îl are în grijă pe nepotul său de 14 ani, pe care bărbatul îl creşte singur, fiind singura sa rudă. Obişnuit cu dificultăţile vieţii, Cărturan îşi începe astfel mica lui odisee de dinaintea morţii.

În timpul pe care îl mai are de trăit, bărbatul vrea să rezolve două lucruri foarte importante pentru el: găsirea unui loc cât mai bun în care nepotul lui să locuiască până când va fi suficient de mare pentru a se descurca singur și, al doilea, organizarea unei pomeni pentru sufletul său, aşa cum se obişnuieste în zona din care provine. Acest obicei, mai puţin cunoscut, îl va aduce pe Cărturan în conflict cu preotul comunei, care are o cu totul altă părere despre rânduiala creştină. Când vede că lucrurile nu merg în direcția dorită, Cărturan realizează că este forţat să facă unele alegeri neaşteptate.

Din distribuție fac parte actorii Teodor Corban, Adrian Titieni, Dana Dogaru, Cristina Flutur, Iulia Lumânare, Marcelo Cobzariu și Carmen Tănase, precum și copiii Vlad Popescu și Tudor Brătucu.

Scenariul filmului este semnat de Bogdan Adrian Toma și Liviu Săndulescu, iar imaginea, de Oleg Mutu. Producătorul filmului este Anca Puiu.

„Cărturan” a avut premiera mondială în Busan, Coreea de Sud, pe cea europeană în Varșovia, Polonia, și își urmează traseul festivalier cu selecția din cadrul ARRAS Film Festival, în Franța.

Filmul este o coproducție România (Mandragora, Iadasarecasa) – Suedia (Film I Vast, Doppelganger AB), cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Televiziunea Română, Dacin Sara, Cinema City Romania și Shoot&Post Auditory Suedia, și a avut premiera în cinematografe pe 8 noiembrie 2019, fiind distribuit de Iadasarecasa. AICI, mai multe informații despre film.

Donaris 555×222

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3