NOR CURIER 930X122

bataie

(VIDEO) ELEVĂ DE LA ȘCOALA SPECIALĂ VALEA MARE, BĂTUTĂ DE COLEGI

O elevă a Centrului Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Filofteia” din satul Valea Mare (parte componentă a orașului argeșean Ștefănești) a ajuns la spital după ce ar fi fost agresată fizic de doi colegi, frați, elevi ai aceleiași unități. Incidentul a avut loc joi, 16 ianuarie 2020, dar abia astăzi s-a aflat public despre el.

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Fata, în vârstă de 16 ani, elevă în anul I la profesională, este internată în prezent la Spitalul Clinic de Urgență „Marie Curie” din București.

Atât victima, cât și posibilii agresori studiază la Centrul Școlar de Educație Incluzivă și sunt instituționalizați la Centrul de Tip Familial din Ștefănești. Cele două instituții se află peste drum una față de cealaltă.

Citiți și: O tânără de 25 de ani versus 2 polițiști locali. Cine a câștigat

I-am contactat pe reprezentanții unității de învățământ, ai Inspectoratului Școlar Județean și ai Poliției Argeș pentru informații suplimentare.

Autoritățile nu au stabilit încă oficial dacă agresiunea ar fi avut loc în incinta școlii speciale sau a centrului.

„Nu s-a întâmplat nimic grav, a fost o mică discuție, am aflat de gravitate vineri de dimineață, am primit notificare de la Centrul de Tip Familial. Am declanșat anchetă internă. Incidentul ar fi avut loc joi, undeva la 12:30. Am declanșat vineri ancheta. Din analiza documentelor rezultă că nu se poate stabili că acest incident s-a produs în școală.

Fetița a venit la școală joi, la 10, după ce a lipsit două zile. A stat puțin, se presupune că s-ar fi întâmplat un accident. Toți elevii, gardianul susțin că ar fi fost o discutie în contradictoriu în curtea școlii (n.r. – între elevă și cei doi colegi), a intervenit profesorul de educație fizică și sport, a discutat cu ei, i-a consiliat. De agresiune nu știe nimeni.

Fetița este internată la „Marie Curie”, în București. Pot să afirm, în baza raportului transmis de comisie, că nu s-a întâmplat în școală, intervalul de timp nu corespunde”, declară pentru ePitești Aurelia Dincea, directorul școlii speciale. Aurelia Dincea:

„Este deschis dosar penal pentru loviri sau alte violente. Doi băieți și o fată ar fi implicați în altercație. Un băiat i-ar fi dat o palmă peste față, iar celălalt ar fi lovit-o în abdomen. Inițial, fata a rămas la școală, apoi s-a dus la Spitalul de Pediatrie din Pitești împreună cu mama sa și un asistent de la școală pentru investigații.

Noi am fost sesizați de mama fetei, după ce eleva a ajuns la spital”, ne precizează Florin Popa, purtător de cuvânt al Poliției Argeș. „Locul indicat că ar fi avut loc agresiunea este unitatea de învățământ”, adaugă Popa.

Mama fetei a fost decăzută din drepturile părintești, autoritatea tutelară fiind exercitată de Protecția Copilului.

Adina Enescu, medic la Spitalul de Pediatrie, ne oferă amănunte despre investigațiile medicale care i-au fost făcute fetei:

Inspectoratul Școlar Argeș a declanșat o anchetă. Dumitru Tudosoiu, inspectorul școlar general al județului, precizează:

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90