Donaris 930 x 122

furtună

(VIDEO) FURTUNĂ ÎN PITEȘTI. STRĂZI INUNDATE, COPACI CĂZUȚI

UPDATE 14: A fost inundat și subsolul blocului M2 de pe strada Grigorie Leu din Pitești. 

Citiți și: Alertă de furtună geomagnetică! Se întâmplă azi!

UPDATE 13: Curți inundate pe străzile Schitului și Ion Angelescu, în Pitești. În comuna Mărăcineni, a fost inundat subsolul unei societăți comerciale. Inundat este și subsolul blocului 3 (scara A) de pe strada Aleea Militarilor din Pitești. 

UPDATE 12: Copac căzut pe strada Livezilor din cartierul piteștean Ceair. Un altul a căzut pe acoperișul unei case din zona Turcești. Și pe bulevardul Eroilor, un copac s-a prăbușit peste firele electrice. 

Citiți și: Primăria Pitești poate fi chemată în instanță. Ce regretă Gentea

UPDATE 11: ISU Argeș informează că apartamente aflate la demisolul blocului C3 de pe pe Aleea Mihail Mihăileanu din Trivale au fost inundate. Apă a fost și pe bulevardul Nicolae Bălcescu, la intersecția cu strada Mircea Eliade, din zona de nord a orașului.

UPDATE 10: Cod portocaliu de tip nowcasting, între orele 00:00 și 1, în orașul Topoloveni și comunele Leordeni, Bogați, Priboieni, Rătești, Vulturești, Davidești, Beleți-Negrești, Dobrești și Boțești. 

Administrația Națională de Meteorologie anunță că se vor semnala averse care vor cumula 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care pot lua aspect de vijelie și grindină de mici dimensiuni. 

UPDATE 9: Rețeaua de iluminat public de pe strada Livezilor din cartierul Ceair a cedat. La fel, pe strada Calea Câmpulung și bulevardul I.C. Brătianu. 

UPDATE 8: Copac căzut peste un autoturism parcat pe strada Lânăriei, în cartierul Prundu din Pitești. 

UPDATE 7: Probleme apar și în alte localități. Pompierii intervin pentru evacuarea apei pe strada Livezilor din comuna Bradu. Apa a pătruns și în unele curți. De asemenea, beciul unei locuințe din comuna Micești este inundat. 

UPDATE 6: Apă în scara blocului C3 de pe Aleea Mihail Mihăileanu din Trivale. 

UPDATE 5: Stradă inundată în giratoriul de la Kaufland Craiovei. 

UPDATE 4: Copaci căzuți și pe străzile Calea Bascovului (cartierul Ceair) și Nicolae Crețulescu (Craiovei). 

UPDATE 3: Apa a inundat beciul unei locuințe de pe strada Calea Drăgășani din cartierul Trivale. 

UPDATE 2: Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș ne informează că a trimis un echipaj în cartierul Craiovei pentru degajarea copacului căzut peste o mașină. 

UPDATE 1: Piteștiul intră la ora 23 sub cod portocaliu de tip nowcasting, informează Administrația Națională de Meteorologie. Codul va fi valabil până la ora 1. 

Potrivit sursei citate, vor fi ploi torențiale, care vor cumula 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină de dimensiuni mici.

Sub același cod portocaliu intră municipiul Curtea de Argeș, orașele Mioveni și Ștefănești și comunele Călinești, Bascov, Băiculești, Pietroșani, Albeștii de Argeș, Corbeni, Coșești, Bradu, Mușătești, Bălilești, Mălureni, Țițești, Mărăcineni, Merișani, Moșoaia, Albota, Budeasa, Dârmănești, Căteasca, Micești, Tigveni, Șuici, Arefu, Cocu, Valea Danului, Uda, Ciofrângeni, Băbana, Valea Iașului, Oarja, Cepari, Cuca, Cotmeana, Sălătrucu, Morărești, Drăganu, Cicănești și Poienarii de Argeș. 

Acum: Rupere de nori în Pitești. Copaci căzuți. Este furtună la această oră în Pitești.

Plouă torențial și se semnalează frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului.

În cartierul Popa Șapcă, un brad s-a prăbușit pe partea carosabilă. Un copac, în cartierul Craiovei, a căzut peste o mașină parcată.

Amintim că și județul Argeș se află sub cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate. Codul galben a intrat în vigoare astăzi, la ora 14, și va expira vineri, 15 iunie 2018, la ora 8, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (subiectul pe larg, AICI).

La precedentele furtuni, în Pitești au fost străzi inundate, canalizarea nemaifăcând față. Cea mai gravă situație s-a înregistrat luna trecută, pe 7 mai. Atunci a fost potop pe străzile municipiului (imagini și amănunte, AICI). Străzi inundate au fost și pe 8 iunie, atunci când Piteștiul a intrat din nou la apă (imagini și detalii AICI).

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3