New Profesional Consult 930 x 122

inundatie

(VIDEO) HAOSUL URBANISTIC LOVEȘTE ÎN PROPRIETARII DE CASE. PITEȘTEAN REVOLTAT, PRIMĂRIA, FĂRĂ REACȚIE

Blocurile apărute ca peste noapte în Pitești, mai ales în zonele în care există doar case, au provocat în ultima perioadă nemulțumiri în rândul cetățenilor. Într-o astfel de situație se află și un piteștean care locuiește într-o casă pe strada Nicolae Labiș, stradă care face legătura între cartierele Găvana și Trivale.

Citiți și: Dezastru lângă Pitești Arena, azi noapte!

Pe strada paralelă, Grigorie Leu, au fost construite recent două blocuri. Piteșteanul susține că de fiecare dată când plouă, din cauza faptului că terenul pe care au fost construite cele două blocuri a fost înălțat, turnându-se ciment, apa pluvială îi intră în curte și în garaj și se infiltrează în fundația casei. ”Apa nu mai are unde să se scurgă”, reclamă piteșteanul, potrivit căruia constructorul nu ar fi introdus țevi pentru ca apa să se scurgă pe strada Grigorie Leu, așa cum ar fi fost normal.

O echipă de teren a ePitești a fost la fața locului. După ploile din ultima vreme, apa a rămas pe suprafața de teren aflată în spatele blocurilor și, respectiv, lângă casa piteșteanului. Adică, între strada Nicolae Labiș, pe care domiciliază piteșteanul, și strada Grigorie Leu, pe care au fost construite blocurile.

Citiți și: Inundații puternice pe un drum național important!

Bărbatul se confruntă cu această situație de câteva luni. La sfârșitul anului 2018, piteșteanul ar fi sesizat Poliția Locală. Autoritățile, venite la fața locului, ar fi constatat că terenul nu are voie să fie înălțat, însă lucrările de construire au continuat. În luna aprilie a acestui an a făcut o solicitare scrisă către Primăria Pitești (click pe imagine pentru mărire):

Care a fost răspunsul Primăriei? Niciunul! Primăria a redirecționat sesizarea către Poliția Locală. La rândul ei, Poliția Locală, în răspunsul transmis piteșteanului, se spală pe mâini: pentru cele două blocuri a fost emisă o autorizație de construire de către Primărie.

De asemenea, ”în baza proiectului, există și amenajare curte interioară pentru preluarea apei pluviale în rețeaua de canalizare pluvială și gravitațional către strada Grigorie Leu”. Proiectul ar fi amenajat în proporție de 95%, susține Poliția Locală (click pe imagine pentru mărire):

Poliția Locală recunoaște, așadar, că apa pluvială trebuie să fie preluată de rețeaua de canalizare și să se scurgă către strada Grigorie Leu, nu invers, așa cum se întâmplă acum, după cum ați putut vedea în imagini. În condițiile în care proiectul de amenajare a curții interioare pentru preluarea apei pluviale este finalizat în proporție de 95%, de ce nu există încă țevi pentru scurgerea apei?

Verifică vreo autoritate a municipiului Pitești modul haotic în care se construiește în oraș? Își asumă cineva responsabilitatea pentru pagubele piteștenilor care se învecinează, de cele mai multe ori fără voie, cu noile construcții? Piteșteanul ne-a asigurat că va da în judecată atât Primaria, cât și constructorul pentru a-și face dreptate.

Amintim că probleme sunt și în cartierul piteștean Găvana. Primăria doar emite autorizații, lăsându-i pe piteșteni să rezolve probleme apărute, culmea, din cauza municipalității. Vom reveni asupra subiectului.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90