930 pe 122 COSTACHE

curtea de arges

(VIDEO/UPDATE) HOȚII CU PISTOL DE JUCĂRIE, PREZENTAȚI INSTANȚEI

(UPDATE 15 FEBRUARIE 2020): Cei doi tineri au fost prezentați Judecătoriei Curtea de Argeș, care a admis propunerea Parchetului și a dispus arestarea lor preventivă pentru 30 de zile. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor doi.

Citiți și: Argeș. Mobilizare generală: drone, câine de urmă și cameră cu termoviziune

(14 FEBRUARIE 2020 ORA 12:50): Poliţiştii din Curtea de Argeş au reţinut un tânăr de 19 ani şi un minor de 16 ani, ambii din comuna Valea Iaşului, bănuiţi că, în noaptea de 12 spre 13 februarie 2020, în jurul orei 2:30, ar fi încercat să sustragă, sub ameninţarea unui pistol de jucărie, încasările de la un magazin non-stop din Curtea de Argeş.

Imediat după ce au fost sesizați cu privire la incident, poliţiştii au început ancheta și au deschis dosar penal pentru tentativă de tâlhărie calificată.

Citiți și: Pitești. Poliția, precizări de ultim moment despre copilul dat dispărut

În urma anchetei, poliţiştii au obţinut indicii cu privire la tinerii bănuiţi, indicii în baza cărora au solicitat şi au obţinut autorizarea instanţei pentru efectuarea unei percheziţii domiciliare la o locuinţă din Valea Iaşului, „unde au fost identificate mai multe obiecte cu valoare probatorie în cauză”, precizează Biroul de presă al Poliției Județene.

S-a stabilit că cei doi ar fi intrat în magazin având feţele acoperite. Sub ameninţarea unui pistol de jucărie, i-au cerut vânzătoarei să le dea banii din casa de marcat. Probabil spre stupefacția celor doi, vânzătoarea, în vârstă de 32 de ani, nu și-a pierdut cumpătul. Ba din contră, a reacţionat calm şi a refuzat să le dea banii ceruți. Cei doi au părăsit atunci incinta magazinului.

După administrarea probatoriului, tinerii din Valea Iașului au fost reţinuţi pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă.

Astăzi vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570 pe 90 Costache